Home / archiefcentraal / promotie voor tweede asc62

promotie voor tweede asc62

Het tweede elftal van ASC ’62 is gepromoveerd nar de eerste klasse. De ontlading bij ASC was groot maar even groot was de teleurstelling bij de Nieuwleusenaren. Na verlening en strafschoppen was het team van ASC’62 de gelukkigste.

De eerste wedstrijd voor promotie naar de eerste klasse werd na een 0-2 ruststand met 4-2 door ASC gewonnen. “De return van afgelopen zaterdag mocht voor ASC geen roblemen opleveren”, aldus de vele toeschouwers die naar Nieuwleusen met en grote bus waren afgereisd. Vooral niet toen A-junior Joren Drost na een kwartier ASC op een 0-1 voorsprong zette. Wat tevens de ruststand was.

Na de hervatting speelden de bezoekers dramatisch en lieten de tegenstander volledig in de wedstrijd komen. Nieuwleusen maakte daar dankbaar gebruik van. Door kort na elkaar drie maal de verdediging en keeper Kijk in de Vegt van ASC te passeren was de stand over twee wedstrijden gelijk (5-5). Beide teams haalden niet met elf man de eindstreep. Eerst werd Drost van het veld gestuurd. Hij applaudisseerde na een overtreding voor de scheidsrechter. Kort erna werd een speler van Nieuwleusen naar de kleedkamer verwezen na een te harde tackle op aanvoerder Huup van de Vegt. De verlening bracht geen wijzingen in de stand, al was de thuisploeg er wel het dichts bij.

Een serie van vijf strafschoppen volgde. Nummer vijf van Nieuwleusen schoot hoog over terwijl Frank Dalhuizen van ASC de laatste beheerst raak schoot. Eindstand strafschoppen 5-6 voor ASC.62 en promotie naar de eerste klasse.

Lees ook

USV ontvangt Vilsteren voor de beker

NIEUWLEUSEN – Na een aantal oefenwedstrijden staat zondag voor USV de eerste officiële wedstrijd van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.