Home / archiefcentraal / pontje hessum geopend bij vecht estafette

pontje hessum geopend bij vecht estafette

Het pontje bij Hessum is vrijdagmiddag officieel geopend tijdens de zogeheten ‘Vecht-estafette’. Gedeputeerde Bert Boerman opende verschillende projecten in en langs de Vecht; variërend van het nieuwe pontje tot de nieuwe schutsluis in Hardenberg. Dat alles in het kader van de ontsluiting en verbinding van de Overijsselse Vecht. Publiek, bestuurders en volksvertegenwoordigers maakten de feestelijke momenten – de hoogtepunten uit het programma “Ruimte voor de Vecht” – mee in vier gemeenten.

In Zwolle werd de eerste steiger geopend van een serie van zestien stuks, verspreid langs de Vecht. Naar verwachting levert de steigerreeks een impuls aan de mogelijkheden het Vechtdal per boot te ontdekken. Ondernemers werken inmiddels aan meerdaagse arrangementen waarbij recreanten gebruik maken van de steigers om de mooie plekjes van het Vechtdal op te zoeken.

In Dalfsen werd het pontje van De Stokte naar Hessum officieel in de vaart genomen. De veerverbinding maakt een uniek rondje Dalfsen mogelijk voor fietsers en wandelaars. Daarnaast betekent deze verbinding een ontsluiting van de prachtige omgeving rond Landgoed Hessum.

Het gezelschap van de Vechtestafette deed vervolgens Laar (D) aan, waar de opening plaatsvond van het eerste stuk Vechtwandelpad in Duitsland. Voor Nederlandse en Duitse wandelaars is daarmee de mogelijkheid geopend de Vecht te voet af te lopen van Zwartewaterland tot in Duitsland. Het streven is het pad op termijn door te trekken tot aan de bron van de Vecht in Darfeld.

Het slotevenement was bij de opening van de nieuwe schutsluis bij Hardenberg. De sluis maakt de bevaarbaarheid mogelijk van de Vecht stroomopwaarts, waarmee een nieuwe dimensie wordt toegevoegd aan de aantrekkelijkheid van de Vecht in Hardenberg. De sluis zorgt bovendien voor een extra ontsluiting van het Vechtpark in Hardenberg.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.