Home / archiefcentraal / politie pakt duo na achtervolging

politie pakt duo na achtervolging

Na een achtervolging van Hoogeveen, via Ommen naar Raalte, heeft de politie maandagnacht twee verdachten aangehouden in een gestolen auto. Dat gebeurde uiteindelijk in Harderwijk. Het ging om een 20-jarige man uit Geesbrug en een 22-jarige vrouw uit Nijkerk.

De politie zag maandagavond in Gieten, vlakbij Assen, een auto rijden die als gestolen gesignaleerd stond. Agenten achtervolgden de auto en gaven daarna een stopteken. In plaats van te stoppen ging de bestuurder er vandoor. De gestolen auto reed via Hoogeveen en Ommen naar Raalte, waar hij uit het zicht van de agenten verdween.

Bij de achtervolging werd gereden met snelheden van meer dan 170 kilometer per uur. Via de meldkamer werden surveillanceauto’s in aangrenzende eenheden gewaarschuwd. Na enige tijd werd de gestolen auto getraceerd op de A28 in de omgeving van Harderwijk, waar de auto tot stoppen kon worden gedwongen. De beide inzittenden zijn aangehouden. Ze zijn ingesloten voor een nader onderzoek.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.