pb balkbrug schrijft open brief aan teeven

“Ik kan maar één conclusie trekken en dat is dat er spelletjes moeten zijn gespeeld. Want op basis van bedrijfseconomisch denken had dit plan al lang van tafel gemoeten. Over een jaar of tien zal er waarschijnlijk wel weer een parlementaire enquête worden gehouden met de vraag: ‘Wat heeft zich in 2013 afgespeeld bij het opstellen van het Masterplan DJI’.”

In de open brief uit Hof zijn ongenoegen over de totstandkoming van het Masterplan DJI. “Als voorzitter van Plaatselijk Belang Balkbrug en Omgeving ben ik in de gelegenheid geweest alle bezoeken van 2e Kamerfracties aan Veldzicht mee te maken en daar hebben we ons verhaal verteld over de situatie die zal ontstaan in Balkbrug na sluiting van Veldzicht.

De toekomstsituatie voor een kern van 3700 inwoners waar de grootste werkgever (490 mdw.) moet verdwijnen is zorgwekkend, structureel missen de ondernemers in Balkbrug en omgeving 1,5 mln. omzet per jaar.”

Hof vervolgt: “Daarnaast hebben de inwoners van Balkbrug aangetoond dat ze verweven zijn met Veldzicht en andersom gezien de overweldigende opkomst (ca. 1000 mensen) bij een protesttocht ter ondersteuning van Veldzicht. Wanneer bv. in Almere de kliniek zou worden gesloten en men organiseerde een dergelijke tocht zouden er 60.000 mensen de straat op moeten gaan, in die verhouding moet u de betrokkenheid van het dorp Balkbrug zien.”

De volledige open brief lees je hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.