Home / archiefcentraal / originaliteitsprijs voor b orkest soli deo gloria

originaliteitsprijs voor b orkest soli deo gloria

Het B-orkest van muziekvereniging Soli Deo Gloria heeft op het IJsselfestival in Zwolle de originaliteitsprijs gewonnen. Hierdoor mogen de muzikanten van het B-orkest deelnemen aan een workshop van de muzikanten van het Metropole Orkest op 2 november in de Spiegel in Zwolle. Het jeugdige B-orkest, onder leiding van dirigent Jan Schoonhoven, verzorgde op het festival een prima optreden. De jury noemde het orkest “een prima klinkend en goed voorbereid orkest.”

Het thema van het IJsselfestival dat op 1 juni werd gehouden was ‘water’. De muzikanten van Soli Deo Gloria hadden drie stukken uitgekozen. Ze begonnen hun optreden met het koraal ‘Als een hert’. Het tweede stuk dat werd opgevoerd was ‘Bliss’, over een dorpje langs de gelijknamige rivier Dussen in Brabant. Het concert werd afgesloten met het stuk ‘Mixed water’. De muziek voor dit stuk is door dirigent Jan Schoonhoven zelf gecomponeerd. Dit stuk zit bomvol bekende liedjes die iets met water te maken hebben zoals ‘Smoke on the water’ en ‘twee emmertjes water halen’.

Wie graag wil weten hoe het is om deel te nemen aan dit orkest kan vrijdag 7 juni om 19.00 uur naar de open repetitie komen. Voor meer informatie over het orkest en de open repetitie kijk je op www.sdgommen.nl

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.