Home / archiefcentraal / organisatie stone rock festival is er klaar voor

organisatie stone rock festival is er klaar voor

Het Stone Rock Festival aan de voet van kunstwerk de Zwevende Kei in Dalfsen start zaterdag om 14 uur voor bezoekers. Dit jaar hebben de organisatoren Bas Schultz en Rik Meijer al het mogelijke uit de kast getrokken om Stone Rock Festival tot een succes te maken. Er staan meer bands, de podia zijn groter en is er een camping voor de bezoekers.

In 2011 gaf Bas Schultz in samenwerking met Grandcafé Het Oude Station het festival Stone Rock een doorstart. Dat jaar regende het enorm, maar er werd besloten om er een jaarlijks festival van te maken. In 2012 was het weer beter en kwamen er 1500 bezoekers naar het festival. Nu in het derde jaar is de organisatie er helemaal klaar voor, met zelfs een camping voor de bezoekers en een pendelbus.

Dit jaar zijn de organisatoren blij met de boeking van top act Memphis Maniacs. Deze band maakt een mix van stijlen in één nummer. Daarnaast geven ze een fantastische show weg. Om deze show te kunnen huisvesten heeft de organisatie een groter podium laten komen, de zogenaamde ‘Nozem Oil Mainstage’.

Dit podium wordt geopend door Hey Kid, de band van lokale held Marco Hovius, onder andere van de band 16 Down. Na Hey Kid staat op ditzelfde podium de band van Hendrik-Jan Lovink (Jovink, Zwarte Cross) The Backcorner Boogieband. In de avond staan de mannen van Black Spiders klaar. Deze Engelse band is niet bepaald onbekend op festivalgebied. Vorig zomer deden deze heren een aantal grote festivals aan in Europa waaronder het Engelse ‘Download Festival’.

Ook het tweede podium is nieuw onder de Zwevende Kei. Het podium dat gebouwd is van een stalen romney loods past volledig in de stijl van het festival. De bands die hier staan gaan het plaatje compleet maken. Vorig jaar al bleek Poor John een succes te zijn voor het festival. Dit jaar staan ze er daarom weer. De band die twee zangers, een bassist, een drummer en een gitarist kent wordt volledig gespeeld door twee broers.

Een andere tweekoppige band, The City Hollers, brengen dit jaar de blues mee vanuit het zuiden van Amerika. Ook zijn er een aantal lokale bands die op het programma staan, zoals Lick, Skintight Mason en Dirt Dawgs. Dit podium wordt afgesloten door Gingerpig. Deze band gevormd om Boudewijn Bonebakker, voorheen bekend van Gorefest zal dit excentrieke podium tot een mooi einde brengen.

Stone Rock Festival vindt op 22 juni plaats bij het treinstation van Dalfsen. Om 14:00 uur gaat het terrein open voor bezoekers. Entree is gratis. Zie voor meer info en het complete programma: www.stonerock.nl

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.