nog meer spektakel bij dagje mooi vilsteren

Voor de twintigste keer houdt heel Vilsteren open huis. Dagje Mooi Vilsteren viert het jubileum met nog meer activiteiten en festiviteiten dan normaal. Ook wordt dit jaar The Voice of Salland gehouden, waarvoor liefhebbers zich nog tot 22 juni kunnen inschrijven. “Het spektakel is dit jaar nog groter,” zegt Roy Tijhaar van de organisatie.

In Vilsteren is op 6 juli van alles te beleven. Zo zijn er demonstraties met bijvoorbeeld miniaturen van landbouwvoertuigen en oude ambachten. “Vilsteren is een monumentaal dorpje en daarom willen we veel van vroeger laten zien.”

Verschillende shantykoren treden op en in de kerk laat het vrouwenkoor twee keer van zich horen. Een levend standbeeld loopt de hele dag door het publiek en in de hooiberg vindt een toneelopvoering plaats.

Voor kinderen zijn er spelletjes te doen en ook kunnen ze zich lekker uitleven op een springkussen. Dat is nog niet alles, want er is ook een skelterbaan en een stoomtrekker voor de kleintjes. Vanaf een 42 meter hoge kraan kunnen bezoekers over het hele dorp Vilsteren kijken.

In de feesttent speelt muziek en op de markt is eten en drinken te koop. “Dagje Mooi Vilsteren is niet duur”, vertelt Roy. “Veel attracties kosten niks en voor een ander betaal je maar een paar cent. Zo kun je voor een euro al in de kraan en voor datzelfde bedrag heb je een bakje koffie of krentewegge”

Op de markt zijn verschillende natuur- en streekproducten te koop zoals aardbeien, honing en haring. “Verkopers komen van heinde en verre”. Bezoekers komen uit de regio maar ook zijn er vaak toeristen te vinden. Dagje Mooi Vilsteren is bedoeld voor iedereen, jong en oud. “Het is echt een familiedag.”

Ook wordt tijdens Dagje Mooi Vilsteren bepaald wie zich ‘The Voice of Salland’ mag noemen. Via de website www.voiceofsalland.nl of Facebook kun je je hiervoor aanmelden. Deelnemers kunnen een mp3 bestand insturen. De jury, die bestaat uit Dania Veltmaat, zangeres Yvonne Boerdam en studiotechnicus Roelf Elsinga, zal deze mp3 beoordelen en een selectie maken. De beste deelnemers mogen optreden tijdens de grote finale op 6 juli. De winnaar krijgt opnametijd in een studio om een nummer op te nemen en een plaats in de finale van The Voice of Ommen. Inschrijven kan nog tot 22 juni.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.