Home / archiefcentraal / nieuwe expositie fotogravenplatform kamerata

nieuwe expositie fotogravenplatform kamerata

Het fotografenplatform Kamerata heeft naar eigen zegge de smaak van exposeren te pakken. Na de succesvolle expositie tijdens de Kunst- en cultuurweekend van Dalfsen staat de volgende expositie al klaar: Juttersgoed bij Hannes.

Kamerata is een particulier initiatief van de fotograven Paul Scholten uit Dalfsen, Anneke van den Berg uit Hattem, Klaas Poppens uit Vinkenbuurt en Marjan Hoving uit Zwolle. Het fotogravenplatform is in het voorjaar van 2012 van start gegaan. Alle vier de fotograven volgen de cursus fotografie bij de Muzerie in Zwolle.

De tentoonstelling is elk weekend in juni van 12.00 uur tot en met 17.00 uur te bezichtigen in en om het bijgebouw sluiswachterhuis Vechterweerd. Bij slecht weer is de tentoonstelling gesloten. “Het is op een prachtige locatie die aan een bekende fietsroute ligt. Doordat de tentoonstelling grotendeels in de buitenlucht wordt getoond lopen of fietsen de bezoekers als het ware dwars door de tentoonstelling heen”, aldus de mensen van Kamerata.

Voor jongeren zijn er activiteiten georganiseerd. Zo kunnen bezoekers jonger dan 16 jaar zelf ter plaatsen, onder begeleiding, foto’s maken en uitprinten. “De gemaakte foto’s worden getoond tijdens onze december-expo in Dalfsen. Daar worden ze door een jury beoordeeld.” Univé heeft voor de winnaar prijzengeld ter beschikking gesteld. Bezoekers ouder dan 16 jaar mogen ook foto’s maken en printen met de spullen van het fotogravenplatform, maar wel tegen een kleine vergoeding van 1 euro per stuk.

Fotogravenplatform Kamerata heeft tot doel (amateur)fotograven een beter, ruimer en gevarieerder platform te bieden door foto-expositietjes te organiseren en door het publiek actief te betrekken bij de fotografie. Dit doel willen ze onder andere bereiken door de exposities “op een alternatieve wijze te exposeren, waardoor de bezoekers extra aandacht aan het getoonde gaan schenken.”

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.