Home / archiefcentraal / midzomeravond in den ham

midzomeravond in den ham

Al een aantal jaren wordt er rond de langste dag van het jaar de Midzomeravond gehouden in Den Ham en dat is dit jaar niet anders. Op zaterdag 22 juni is er op de Brink in Den Ham vanaf 18.30 uur een evenement dat “een cultureel hoogtepunt van het jaar is”, aldus de organisatie. Toegang tot de midzomeravond is geheel gratis.

‘Kunst en cultuur dichterbij de mensen brengen’, dat is een van de uitgangspunten van de organisatie van de Midzomeravond. Zo mogen kinderen gratis pottenbakken onder leiding van een echte pottenbakker. Kinderen kunnen ook onder het oog van reus ‘De Groene Jager’ bij de kerktoren luisteren naar ‘een sage’. Daarnaast zijn er streekproducten te vinden op de markt. Hierbij kan gedacht worden aan Hammer bieren, honing- en vleesspecialiteiten en andere lekkernijen.

Tijdens de midzomeravond is er ook een muziekprogramma. Het schoolkoor van de Smithoek bij het spits af en “kan bijna niet wachten een daverend optreden te verzorgen.” Na het schoolkoor is het de beurt aan SAX & Co. Deze formatie van jonge getalenteerde leden van muziekvereniging Juliana speelt voornamelijk swingende muziek. “Speciaal voor de Midzomeravond treden daarna twee veelbelovende toptalenten gezamenlijk op”, aldus de organisatie. Deze toptalenten zijn Rutger Jansen uit Den Ham op de vleugel en Hryar Ter-Sargsyan uit Vriezenveen op viool. Het slotoptreden op de Midzomeravond wordt verzorgd door het Gezinus Veldman Collectief.

De Midzomeravond begint om 18.30 uur met de markt. Het evenement zal ongeveer tot 23.30 uur duren.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.