Home / archiefcentraal / manon flier voor even weer echt thuis

manon flier voor even weer echt thuis

Terwijl veel jonge volleybalstertjes haar vol bewondering aangapen, schudt Flier heel wat handen van mensen die ze ‘van vroeger’ kent. Vroeger is de tijd dat ze zelf in de jeugd van de Nieuwleusense volleybalclub speelde. ‘Hey Manon, hoe gaat het met je?’, klinkt het veelvuldig in sporthal De Schakel. ‘Goed’, luidt het antwoord. “Voor het eerst zijn Reinder en ik samen een maand op vakantie geweest, dus ik ben lekker uitgerust.” Ze doelt op haar partner Reinder Nummerdor, die jarenlang in het Nederlands volleybalteam speelde, maar later de switch maakte naar het beachvolleybal en met Richard Schuil vierde werd op de Olympische Spelen in Londen vorig jaar.

Flier baarde vorig jaar opzien met haar transfer naar Azerbeidzjan. Daar speelde ze afgelopen seizoen voor Azerrail in de hoofdstad Baku, met onder meer de Nederlandse topspeelsters Caroline Wensink en Debby Stam. “Het was een seizoen met ups en downs, maar uiteindelijk zijn we tweede geworden in de competitie en hebben we de kwartfinale van de Champions League gehaald. Niet slecht, maar we hadden wel heel graag de ‘final four’ gehaald.”

De Nieuwleusense kwam in een totaal andere wereld terecht, zo merkte zij bijvoorbeeld aan de bestuurders en trainers van de club. “Wanneer ze een paar topspeelsters in huis halen, denken ze ook dat je gelijk alles wint, maar zo werkt het natuurlijk niet. Het is een heel andere cultuur. Ze snappen niet dat je soms gewoon kunt verliezen. We hebben in ieder geval heel wat preken gehad.” Desondanks keert Flier na de zomer terug naar Baku. “Volgend jaar speel ik voor Igtisadchi Baku.”

Wat ze in de tussenliggende periode gaat doen is nog onderwerp van debat. Flier is al jarenlang boegbeeld van het nationale team en gaat binnenkort met bondscoach Gido Vermeulen in gesprek over haar rol de komende tijd. Er staan deze zomer een World Grand Prix en een Europees Kampioenschap op het programma. “Ik ben de enige die nog over is van de oude garde, waarmee we bijvoorbeeld tweede werden op het EK in 2009. Er staat nu een nieuw, jong team. Ik ben erg benieuwd hoe zich dat gaat ontwikkelen, maar mijn gevoel is goed. Ik ken die nieuwe meiden nauwelijks, maar ik wil graag mijn ervaring delen.”

Het duo Flier/Nummerdor was in Nieuwleusen om Flash-lid Almar Meijerink te helpen met zijn actie ‘Klimmen tegen MS’, waarvoor de Nieuwleusenaar onlangs drie keer de Mont Ventoux opfietste. De twee gaven een volleybalclinic, namen heel wat spulletjes mee voor de verloting en demonstreerden natuurlijk ook hun eigen kunnen in de sporthal die met een boel zand deels omgetoverd was tot beachvolleybalveld. “Dit doe ik natuurlijk graag, want ik voel me hier nog steeds erg thuis. Erg leuk om al die bekende gezichten weer te zien.”

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

Veel te grote nederlaag voor ASC’62 ASC’62 speelde uit tegen Be Quick’28 in Zwolle en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.