Home / archiefcentraal / loes adegeest twee keer snelste in de polder

loes adegeest twee keer snelste in de polder

In de Flevopolder, ten zuiden van Lelystad, stond Loes Adegeest zaterdag twee keer op het hoogste podium. Hier zet SchaatsTrainingsGroep Dronten ieder jaar een snel parcours uit voor een individuele tijdrit over een ronde van bijna 15 km en een ploegentijdrit over één of twee rondes, voor alle schaatstende fietsliefhebbers uit Nederland. Met een zeer fraai gemiddelde van 42 km/uur was Adegeest de snelste bij de dames junioren B.

Teamgenote bij de selectie van het Gewest Overijssel, Nienke Kleinsman, werd 3de, achter Annick Penninkhof van Ice Racing Team Twente. Ook overall was Loes verreweg de snelste vrouw. Tijdens de individuele tijdritten ‘s morgens stond er al een flinke wind, zoals traditie lijkt te zijn bij deze wedstrijd. ’s Middags echter moesten de schaatsers zelfs opboksen tegen een vlagerige windkracht 6. Dat weerhield Loes er niet van met het Gewest Overijssel ook de ploegentijdrit te winnen in het heren junioren A veld, samen met A-junior Kars Jansman en B-junioren Thomas Geerdinck en Ruben Blenk.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.