landelijke open imkerijdag in ommen

De vereniging laat in een glazenbijenkast zien hoe een bijenvolk zich op een natuurlijke manier ontwikkelt. “een bijenvolk bestaat uit ongeveer 50.000 werkbijen, 1500 darren en 1 koningin.” In een bijenkast heeft de imker meer controle over de bijen zodat hij ervoor kan zorgen dat de honingvoorraad en ‘het broed’ gescheiden blijft. “De honing kan hierdoor beter geoogst worden. Dit oogsten gebeurd met een zogenaamde ‘honingslinger’.

Daarnaast is er op de Open Imkerijdag ook aandacht voor het belang van ‘de drachtplanten’ voor bijen. Drachtplanten zijn planten die veel stuifmeel en nectar afgeven. “Voor het in standhouden van de bij is het inzaaien van deze planten erg belangrijk.” Er is bij de Bijenhoudersvereniging Ommen ook een informatiefilm te zien.

De Open Imkerijdag begint om 10.30 uur en duur tot 15.00 uur en vindt plaats bij het Streekmuseum aan Den Oordt 7 in Ommen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.