Home / archiefcentraal / kleurrijke optocht in lemele

kleurrijke optocht in lemele

Iedere twee jaar viert Lemele het ‘Lemels Feest’. Eén van de hoogtepunten was ook dit jaar weer de optocht, die door het centrum van Lemele trok. Het, ondanks de regen, massaal toegestroomde publiek werd niet teleurgesteld, want het niveau van de wagens was zeer hoog. Er was door de verschillende buurten weer veel tijd in gestoken om het publiek te vermaken.

De thema’s waren zeer uiteenlopend van schilderij tot film tot Park1813, ‘voor ieder wat wils’. Maar daarmee ook een behoorlijke puzzel voor de jury, die de wagens moesten beoordelen op idee, opbouw, afwerking en presentatie. De uitslagen lagen dan ook dichtbij elkaar, waarbij Noa ’t Bochie met “De aardappeleters” tot winnaar werd uitgeroepen.

Eerste plek: Noa ’t Bochie, De aardappeleters

Tweede plek: Eschloerders, Pirates of the Caribean

Derde plek: Koelkiekers, Soldaat van Oranje

Vierde plek: ZiDoBi, 60 jaar Efteling

Vijfde plek: Statum, Disney

Fotograaf Bernard Jans was erbij en maakte een leuke reportage.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.