Home / archiefcentraal / kinderen de planthof wanen zich in 1910

kinderen de planthof wanen zich in 1910

Als onderdeel van het scholenproject ‘Jong in 1910’ verzorgden zes in klederdracht gestoken vrijwilligers van museum Plathehof een praktijkles voor de 29 leerlingen van groep 5 en 6 van basisschool De Planthof in Nieuwleusen. Door dit project kunnen leerlingen kennismaken met het dagelijkse leven van Nieuwleusense leeftijdgenootjes van honderd jaar geleden.

Onderdeel van Jong in 1910 zijn een aantal voorbereidingslessen waarin de kinderen kennis maken van Hendrik en Jantien. Zo ontmoeten ze hun gezinsleden, ze leren hoe ze wonen en hoe ze dagelijkse klusjes doen. Tijdens het bezoek aan het museum worden een aantal bezigheden in praktijk gebracht. Nadat ze eerst een rondleiding met uitleg in het museum hadden gekregen, konden de kinderen onder andere eigenhandig een sok stoppen en de was doen met de hand. Tussendoor was er ook de gelegenheid om oude spelletjes te doen.

Alle basisscholen in Nieuwleusen namen deel aan het project Jong in 1919. De Planthof was dit schooljaar de laatste school die een bezoek bracht aan het museum. Voor het volgende schooljaar zoekt museum Palthehof nog enkele nieuwe vrijwilligers die met de praktijkles in het museum willen meehelpen. Aanmelden kan bij Joke Bos via telefoonnummer 06-18406810.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.