jubileumavond scd 83 met twente voorzitter

Omdat SCD ’83 30 jaar bestaat, organiseerde het bestuur van de voetbalclub een jubileumavond voor sponsoren, leden en donateurs. Op deze jubileumavond was de voorzitter van FC Twenten Joop Munsterman als gastspreker aanwezig. “Dat bleek een goede greep. De stoelen in de kantine waren allemaal bezet”, aldus de organisatie.

De avond werd om half negen geopend door de voorzitter van SCD ’83 Ron Dekker. Munsterman begon kort daarna met zijn lezing. “De spreker wist zijn gehoor te boeien. Met grappen en grollen, maar zeker ook met het serieuze werk over het bedrijf FC Twente”, aldus de organisatie. De Twente-voorzitter behandelen onderwerpen als ‘het merk Twente’ en de maatschappelijke betrokkenheid van de club.

Joop Munsterman begon zijn verhaal in 2003, toen de club faillissement aanvroeg. De club ging in de steigers en er werd hard gewerkt om van FC Twente een gezonde voetbalclub te maken. Kernvragen waarop antwoorden werden gezocht waren: ‘Welke maatschappelijke positie willen wij innemen?’, ‘Welke sportieve positie streven wij na?’ en ‘Welke bedrijfseconomische positie willen wij innemen?’. In 2010 werden alle inspanningen bekroond met het landskampioenschap. Maar FC Twente wil meer zijn dan alleen maar een voetbalclub.

“Wij willen een regionale club zijn en blijven met een landelijke uitstraling. Wij streven naar diepe wortels in de samenleving. De verbouw van ons stadion is goed voor de werkgelegenheid en past in ons streven om te delen met de gemeenschap om van daaruit te vermenigvuldigen”, aldus Munsterman.

Munsterman nodigde zijn gehoor uit om een wedstrijd bij te wonen, inclusief een bustour van Dedemsvaart naar Enschede. Pas in tweede instantie klonk er een bescheiden applausje voor het serieuze aanbod. Het leek alsof het mooie aanbod niet serieus werd genomen. SCD ’83 preses Dekker zei later dat de uitnodiging heel dankbaar is aanvaard en dat in het nieuwe seizoen een bezoek aan FC Twente zal worden gebracht.

Na de lezing werd er door Diana Klok, Henny Kroezen, Jenita Otter en Lydia Dekker gecollecteerd voor Unicef. De vier stoere meiden doen van 8 tot en met 12 juli mee aan de Carbage Run van Hardenberg naar Barcelona. Munsterman was de eerste die zijn bijdrage in de collectebus deponeerde

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.