Home / archiefcentraal / jeugdbrandweer dalfsen naar finale

jeugdbrandweer dalfsen naar finale

Jeugdbrandweer Dalfsen is zaterdag 22 juni eerste geworden tijdens de halve finale van Jeugdbrandweer Nederland in Denekamp. Het team gaat nu door naar landelijke finale op 5 oktober in Vinkeveen.

Klasses

Afgelopen zaterdag trokken zo’n dertig korpsen trokken naar het oosten van het land om de strijd naar de finale voort te zetten. Er waren drie klasses: Junioren Lage Druk, Aspiranten Lage Druk en Aspiranten Hoge Druk. Het Dalfser jeugdkorps deed mee in de klasse Junioren Lage Druk en klasse Aspiranten Hoge Druk.

Dalfsen was als eerste aan zet op de Junioren baan. Bevelvoerder Bram Borger kreeg hier een brand in een basisschool voor z’n kiezen. De juiste inzet is gebouwd op een goede buiten en binnen verkenning. De brand wist Borger samen met zijn team te bedwingen en werd eerste.

School

Toen was het de beurt aan de Aspiranten. Ook bij deze inzet kraaide de spreekwoordelijke ‘rode haan’ in een school, die bevelvoerder Thijs Brinkman met zijn Aspirantenteam de nek om moesten draaien. Bij aankomst bij de school kwamen er drie leerlingen en een conciërge naar buiten rennen die konden vertellen wat er binnen gaande was, en dat er iemand vermist werd. Dit slachtoffer werd gered en overgedragen aan de ambulance. Daarna werd de brand weer bestreden, want redden gaat voor blussen mits je eigen veiligheid niet in het geding komt. Toen de brand geblust was keerde men figuurlijk terug naar de kazerne. Hiermee kwam de inzet ten einde.

Helaas bleek bij de prijsuitreiking dat de Aspiranten niet zo hoog als de Junioren hadden gescoord, zij werden namelijk tiende. Dit maakt de wedstrijd extra leerzaam en men zal hier ook zeker gebruik van gaan maken. De oefenavonden zullen dit seizoen extra gefocust zijn op de junioren, want ze gaan voor de landstitel.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.