Home / Algem / internationale modderdag bij de groene helden

internationale modderdag bij de groene helden

De internationale ModderDag zit er weer op. Het evenement opgezet om kinderen de natuur weer echt te laten ervaren en om de verbinding tussen kinderen en de natuur terug te brengen. De kinderen hebben de hele dag buiten in de modder gespeeld. “Puk heeft een modderbad gehad, heeft gedoucht onder de gieter en is helemaal ingezeept met sop, waarnaar hij nog een keer moest douchen”, aldus de organisatie.

Het initiatief van ‘international mudday’ is ontstaan in Nepal. Daarna heeft het zich verspreid naar meerdere landen en dit jaar doet Nederland voor het eerst mee. Daarom zijn alle peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang opgeroepen om zich aan te melden en mee te doen. Groene kinderopvang Pinkeltje en buitenschoolse opvang ‘De Groene Helden’ deden met plezier mee aan de ModderDag. De hele dag stond in het teken van ‘water, zand, modder en (lekker) vies worden’.

De kinderen hebben een moddertaart gemaakt en water met zeep opgeklopt als slagroom. De taart is in stukjes gesneden en iedereen mocht ‘proeven’. “De Groene Helden hebben zich heerlijk vermaakt op ons strand met de waterpomp en al glijdend van de modder-zeepglijbaan. Met sleeën naar beneden glijden van de grote berg. Natuurlijk moest daar extra veel zeep op, want dan gaan we nog harder.”

De Groene Helden slaakten kreten uit van ‘Oh, dit is echt cool!’ en ‘Wauw, dit is leuk!’. Nat, vies, moe en voldaan gingen de kinderen weer mee naar huis. Het was volgens de kinderopvang een geslaagde modderdag. “Wij doen volgend jaar zeker weer mee.”

Lees ook

Steekpartij bij Veldzicht Balkbrug: twee medewerkers gewond

Bij de kliniek Veldzicht in Balkbrug, waar psychiatrische zorg wordt verleend, zijn bij een steekpartij twee …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.