ik dacht dat ik mijn examen beter had gemaakt

Ondanks alle trammelant rondom de gestolen examens zijn inmiddels de uitslagen van het eindexamen bekend. David Landhuis (16) uit Hardenberg is een van de gelukkigen: hij slaagde voor zijn vmbo-examen. “Ik heb het niet heel goed gemaakt, maar ik ben wel geslaagd.”

“Ik dacht dat ik het beter had gemaakt, maar ik heb allemaal zesjes”, vertelt David. “Alleen voor Engels heb ik een 8. Dat had ik ook wel verwacht.” David deed examen in de vakken Nederlands, Engels, wiskunde en economie. Daarnaast had hij nog het praktijkvak ISDC (ISDC staat voor intersectoraal, dienstverlening & commercie).

Zenuwachtig

Voor het praktijkexamen ISDC moest David onder andere koken. De uitslag van dat examen heeft David al op 6 juni te horen gekregen. “Ik had voor ISDC een 5, daarom heb ik een herkansing gemaakt.” Op maandag 10 juni heeft hij daar de uitslag van gekregen. “Ik had nu een 5,9 ofzo.”

Het nieuws over de gestolen examens heeft David niet heel erg bezig gehouden. “Dat was niet voor ons, maar voor TL (theoretische leerweg, red.).” Ook was hij er niet zenuwachtiger door. “Alleen toen ik de uitslag kreeg, was ik wat zenuwachtig. Ik werd als een van de laatsten gebeld.” Op veel scholen worden alleen de leerlingen die gezakt zijn gebeld. Op het Greijdanus College, waar David op zit, is het gebruikelijk dat alle leerlingen worden gebeld.

Jammer

David heeft afgelopen woensdag de uitslag gekregen. Samen met zijn ouders en zus heeft hij het telefoontje afgewacht. Nadat hij het goede nieuws had gehoord, is hij naar school gegaan voor zijn cijferlijst. “Daarna zijn we wat gaan drinken en eten.” Examenfeestjes heeft David niet. “Op school hebben we ook geen gala. Dat vind ik wel jammer, want dat had ik wel leuk gevonden.”

De examenperiode is David meegevallen. “Ik dacht dat de examens heel moeilijk zouden zijn, maar ik vond ze wel makkelijk.” Met de stress viel het ook mee. “Voor het eerste examen was ik wel zenuwachtig. Nadat ik er meer had gemaakt, werd het normaler.”

Engeland

Na de zomer start David met zijn vervolgstudie Middenkader Engineering. Tot die tijd wil David graag aan het werk. “Ik heb nog geen werk, maar ik ben wel op zoek.”Iets in de supermarkt lijkt het hem wel wat. Verder gaat David deze nog op vakantie naar Engeland. “Ik ga met een vriend mee.”

De redactie van Vechtdal Centraal sprak David ook voordat het eindexamen begon. Het artikel ‘Engels is heel makkelijk’ kun je op de website terug lezen.

Meer lezen

Op vechtdalcentraal.nl kun je ook de verhalen lezen vanFrank Eerst Tegelaar en Sanne Jonkman. Op www.deventercentraal staan de verhalen van Ireen Dubbe, moeder van Bob, Sophie Jansen, Tim Slot en Robin Straatman. Op www.sallandcentraal.nl staat het verhaal lezen van Lisette Horst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.