Home / archiefcentraal / heropening park 1813 gevierd met een boek

heropening park 1813 gevierd met een boek

Wie weet dat er ooit een liggende leeuw gelegen heeft op de Lemelerberg? Of wat de staande leeuw in zijn linker poot vasthoudt? Of wie weet dat er ooit een spiritusmoord (zwerversmoord) op de Lemelerberg geweest is? Dat echter Park 1813 niet 100 jaar oud is, wordt in het boek onthuld. ’t Lemels Arfgoed heeft een aantal verslagen opgespoord waarin de opening pas in 1915 wordt verteld. Daarom is het boek uniek voor wie iets meer wil weten over de Lemelerberg en Park 1813.

Het eerste exemplaar werd tijdens de heropening van het Park 1813 30 mei jl. aangeboden aan de heer Hengeveld, directeur van Landschap Overijssel. Na deze gebeurtenis toog het gezelschap naar de staande leeuw waar de leerlingen van de Ichthusschool een kaart van het park in elkaar moesten puzzelen. Vervolgens werd het speelbos onthuld, waarbij Lodewijk Hoekstra van Greenkids samen met de kinderen de hoofdrol vervulde. Tenslotte werd een wandeling door het nieuw ingerichte park gemaakt en werd de bijeenkomst afgesloten in het hotel. Het boek, wat de donateurs van ’t Lemels Arfgoed gratis krijgen, is te bestellen via de www.lemelsarfgoed.com.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.