Home / archiefcentraal / groep 7 bernardusschool bezoekt tweede kamer

groep 7 bernardusschool bezoekt tweede kamer

Bij binnenkomst werden zij in de fractiekamer van de VVD ontvangen. Malik legde de kinderen uit wat de Tweede Kamer is en wat er zoal gebeurt. Dit alles onder het genot van een flesje frisdrank. Vervolgens kreeg de hele groep samen met de ouders een rondleiding door de Tweede Kamer waarbij zij zelfs in de handelingenkamer mochten kijken. De handelingen zijn alle Kamerverslagen, Kamerstukken en Kamervragen. In deze imposante ruimte vind je alle handelingen vanaf 1813 in boeken.

Aansluitend werd de klas op het oudste ministerie van Nederland, het ministerie van Defensie, ontvangen door de minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert en haar adjudant. De kinderen mochten vragen stellen aan de minister en de hele groep ging met haar op de foto.

Het reisje werd vervolgd met een bezoek aan het Omniversum om daarna de dag af te sluiten op het strand van Scheveningen met een duik in de zee.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.