Home / archiefcentraal / gesteggel over jaarrekening duurt voort

gesteggel over jaarrekening duurt voort

Voor de camera’s van Vechtdalleeft TV beaamde directeur Jaap den Bakker van Van Elderen Accountants dat de gemeente Ommen in 2012 inderdaad een verlies van 4,1 miljoen euro heeft gemaakt. “Investeren in Ommen kost nu eenmaal geld,” aldus wethouder Ko Scheele.

Voor de PvdA ‘is de maat nu vol’, zo laat fractievoorzitter Gerrit de Jonge weten. “Toen de PvdA fractie tijdens de behandeling van de jaarrekening twijfels had bij de betrouwbaarheid van de gepresenteerde cijfers werd zij door het College van B&W en de coalitiepartijen CDA, CU, VVD en D66 voor gek versleten. Nu blijkt dat de PvdA het wel degelijk bij het goede eind had en dat het gemeentebestuur geen positief resultaat van 4 ton had mogen presenteren maar dat er een negatief resultaat was van 4,1 miljoen.”

De Jonge vervolgt: “Bij de inbreng van onder anderen de PvdA fractie heeft de verantwoordelijk wethouder Ko Scheele in ferme taal herhaaldelijk, verbaal en non-verbaal, aangegeven dat het verhaal van de PvdA over een negatief resultaat onzin is. ‘Er is geen negatief resultaat,’ zei de wethouder.”

Vechtdalleeft TV legde de cijfers voor aan directeur Jaap den Bakker van Van Elderen Accountants en die liet weten dat er inderdaad verlies geleden is. “Met de overheveling van geld uit de algemene reserves kun je het verlies niet compenseren,” aldus Den Bakker.

De Jonge uit ferme taal: “Volksverlakkerij dus door het College van B&W en de coalitiepartijen. Het zoveelste voorbeeld waarbij het gemeentebestuur van Ommen systematisch de bevolking op het verkeerde been zet.” De PvdA-fractie overweegt een motie van wantrouwen tegen Scheele, als hij bij de volgende raadsvergadering niet met ‘het eerlijke verhaal’ naar buiten komt.

Lees ook

Statenlid Claudi Groot Koerkamp (GroenLinks) uit Wijhe stapt op

WIJHE – Statenlid Claudi Groot Koerkamp van GroenLinks heeft besloten te stoppen met haar werk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.