geslaagd lemels feest en een nieuw volkslied

Het kwam als een complete verrassing voor de mensen uit Lemele: een nieuw volkslied. Het nieuwe volkslied is niet door een dorpsbewoner geschreven, maar door twee DJ’s uit het buurtdorp Lemelerveld. Het DJ-team HET EINDE presenteerde het nieuwe lied op zaterdagavond 15 juni in de feesttent van het Lemels Feest.

Daarnaast werd deze avond de uitslag van de zeskamp, met winnaar Kanaalvolk, en de overall winnaar van het Lemels Feest werd bekend gemaakt. Na 2 overwinningen op donderdag, bij de optocht, en vrijdag bij de playbackshow kon de kleine en hechte gemeenschap van Noa ’t Bochie de hooggespannen verwachtingen op zaterdag niet waarmaken. Door een matige zeskamp duikelde Noa ’t Bochie naar plaats 3 in de einduitslag en moest daarmee de jonge buurt van ZiDoBi, die de tweede plaats veroverde en de grote winnaar De Koelkiekers voor laten gaan. De Koelkiekers waren het meest constant met drie de derde plek en veroverde daarmee de eerste plek.

“Lemele kan terugkijken op een geweldig feest. Na de aftrap op donderdag door de ouderen van Lemele was de optocht van een hoog niveau met veel belangstelling uit de wijde omgeving. De volksspelen op vrijdagmiddag beginnen ook steeds meer een plek in het feest te krijgen”, aldus de organisatie. Niet alleen de basisschoolkinderen waren met ouders aanwezig, maar door spellen als ‘Op jacht naar de schat’ en ‘Trekkerband rollen’ werd ook de belangstelling van de middelbare scholieren en sterke volwassen mannen getrokken.

“De avond, van het Lemels Feest met de playbackshow werd de avond van de swingende meiden. De dans gooide deze keer hoge ogen en werd perfect uitgevoerd door Sjoske en achtergrond danseressen met hun uitvoering van een nummer uit musical The Lion King. Zaterdagmorgen ontnuchterden 330 mensen met een heerlijke brunch, waaronder verse broodjes uit de oven. De zeskamp was traditioneel de afsluiting met heerlijk weer en afwisselende spellen voor deelnemers en toeschouwers.”

Meer informatie, waaronder film en foto’s, is te vinden op de Facebookpagina van het Oranje Comité Lemele http://www.facebook.com/oclemele.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.