Home / archiefcentraal / gazonmaaierrace scheuren op een zitmaaier

gazonmaaierrace scheuren op een zitmaaier

Er staan in Witharen 40 deelnemers aan de start. Naast de A, B en C klasse wordt er ook onder andere gestart in de Super Standaard klasse en de Speciale klasse. Wie denkt dat het alleen een sport voor stoere mannen is, heeft het mis. Ook de vrouwen worden vertegenwoordigd. Al jaren doet er welgeteld één pittige dame mee. ‘Wij vinden het erg leuk dat er ook een vrouw mee doet. Ze doet erg leuk mee in haar klasse’, zegt organisator Freek Gelderman.

Gazonmaaierracen is niet zomaar iets wat je ‘er even naast doet’. De deelnemers sleutelen wekelijks aan de maaier om hem sneller en beter bestuurbaar te maken. In de Speciale klasse mag alles, zolang het uiterlijk van de maaier maar intact blijft. Bovenal moet de veiligheid worden gewaarborgd. De deelnemers dragen een helm, veiligheidsschoenen en ze zitten vast met een dodemanskoord zodat de machine afslaat als de deelnemer van de maaier valt. Ook aan de veiligheid van het publiek is gedacht. Een dubbel gevoerde greppel met een extra hoge wal en een dranghek moeten de bezoekers op veilige afstand houden.

Dit jaar moet de organisatie het zonder de Oranjevereniging doen, zij moesten helaas stoppen met het evenement. Ondanks dat is de organisatie van het NK er klaar voor. Met dank aan zo’n 30 sponsoren, met name uit de regio, kan het evenement op 23 juni gewoon door gaan.

Voor meer informatie over het event: http://www.gazonmaaierracen.nl/

Lees ook

Hoogste opbrengst kinderpostzegels voor De Triangel in Witharen

WITHAREN – Nout, Selwin en Sven van basisschool de Triangel in Witharen hebben gemiddeld de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.