Home / archiefcentraal / food en fashion voor hospice t huis de pastorie

food en fashion voor hospice t huis de pastorie

Ongeveer vijftig mensen waren donderdagavond 30 mei naar Café Restaurant Zalen Kappers in Hoonhorst gekomen voor de eerste editie van ‘Food & Fashion’. Food & Fashion is een culturele benefietavond voor hospice ’t Huis De Pastorie in Dalfsen.

Karin Huitink van CRZ Kappers is als initiatiefneemster van deze avond dan ook erg tevreden. “Vijftig mensen is een mooi aantal, al was vijfenzeventig natuurlijk nog mooier geweest voor het goede doel”, aldus Huitink. Karin zit in het Comité van Aanbeveling van hospice ’t Huis De Pastorie en draagt het hospice dan ook een warm hart toe. Vandaar dat zij, samen met Miranda Brandsema van She Fashion (en bestuurslid van de Vrienden van het Hospice) op het idee kwam om deze avond op te zetten.

Na de opening door Miranda geeft Dorothé Brinkman, voorzitter van de Vrienden van het Hospice, nog een korte toelichting op het belang en het hoe en waarom van het hospice. “Het is natuurlijk prachtig dat we een hospice in onze gemeente hebben. Als mensen die terminaal ziek zijn om wat voor reden dan ook niet meer thuis kunnen worden verzorgd, dan is het hospice een warme plek waar een team van professionele coördinatoren en enthousiaste vrijwilligers klaar staan om die taken van de mantelzorger over te nemen”, aldus Brinkman. De subsidie die de overheid aan het hospice toekent is echter onvoldoende om de zaak draaiende te houden. Daarom moet er elk jaar 30.000 euro worden opgehaald om dat tekort op te vangen.

De bezoekers genieten vervolgens van een heerlijk vijfgangen diner met louter streekproducten en na elke gang presenteren de modellen van Wijnberger Pak & Casual en She Fashion de laatste trends op het gebied van mode en laten zij zien wat de modespecialisten in huis hebben. “En die modellen zijn de dames van het koor Enjoy en de heren van Het Hoonhorster Sproeifeest die ook weer belangeloos meewerken voor het goede doel. Schitterend toch!!” zegt een enthousiaste Miranda.

Tussen de bedrijven door blijkt dat chef Jean van CRZ Kappers niet alleen heerlijk kan koken maar ook nog eens goed overweg kan met verf en penseel. Een van zijn schilderijen, ‘Boer snijdt brood’, stelt hij beschikbaar en de presentator weet dit als een ware veilingmeester ook nog eens voor € 100 aan de man te brengen.

Aan het einde van de avond maakt een tevreden Karin bekend dat er ruim € 1.000 bij elkaar is gebracht voor het hospice ’t Huis De Pastorie.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.