flessenpost voor von martels over jeugdzorg

Een delegatie van het Jeugdwelzijnsberaad (JWB) had dinsdag ‘flessenpost’ voor wethouder Maurits von Martels van Dalfsen. Hij kreeg een ‘inhoudelijke en positieve’ boodschap over de transitie van de jeugdzorg.

De actie was onderdeel van een dag die het Jeugdwelzijnsberaad organiseerde in Utrecht. “De transitie van de Jeugdzorg naar de gemeenten komt gestaag dichterbij,” aldus de woordvoerder van de groep. “Dat betekent kansen, maar ook bezuinigingen. Niet alle gemeenten in het land zijn even bekend met jeugdzorg en met wat de jongeren zelf belangrijk vinden. Bovendien zijn in het land al signalen opgevangen dat er op jongerenparticipatie en inspraak zal worden bezuinigd. Jongeren in de Jeugdzorg maken zich zorgen. Daarom hebben wij, als jongerenbestuur van het Jeugdwelzijnsberaad bedacht dat onze stem moet worden gehoord.”

Vanuit Utrecht gingen zo’n 100 jongeren hun boodschap met de fiets, de auto, te voet of zelfs met het vliegtuig af te leveren in de 408 gemeentes in Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.