extra geld voor kulturhus hoonhorst

Het project in Hoonhorst valt onder andere duurder uit door een groter gebouw. Daarnaast valt het verwachte aanbestedingsvoordeel tegen. Ondanks dat de gemeenteraad van Dalfsen het een hoop geld vond bleek de meerderheid van de raad toch bereid te zijn om het extra geld ter beschikking te stellen aan het project. De nieuwbouw van de Potstal wordt door de gemeente gefinancierd. Op de andere locaties worden de aanpassingen door de eigenaren zelf bekostigd.

Het ‘Kulturhus-project’ gaat uiteindelijk ‘10 organisaties onder 4 daken verenigen’. Naast individuele locaties wordt er gebouwd voor gemeenschappelijk gebruik. Zo wordt De Potstal gesloopt en op dezelfde locatie zal het nieuwe gebouw komen te staan met daarin ook een gymzaal. Deze locatie kan gebruikt worden voor gezamenlijke activiteiten, maar ook voor eigen activiteiten van partners en andere. “Als we bijvoorbeeld een volleybaltoernooi hebben georganiseerd en het is slecht weer, kunnen we het zonder probleem verplaatsen.”

Het Kulturhus moet vooral de leefbaarheid in het dorp behouden. “De huidige Potstal-kantine is zo goed als afgeschreven. Die is echt aan vervanging toe.” De afgelopen jaren is er al het nodige gerenoveerd in het dorp. Zo zijn de molen en het molenaarshuis al flink opgeknapt. “De Potstal is eigenlijk het enige wat nog moet.”

Bij de bouw wordt ook rekening gehouden met het duurzame aspect. Dat is niet voor niets. In 2010 werd het dorp nog gekozen tot ‘Duurzaam Dorp Overijssel’. “Bij de nieuwbouw van De Potstal wordt bijvoorbeeld een hout gestookte centrale gebouwd en er worden zonnepanelen op het dak geplaatst. Verder wordt er zoveel mogelijk geprobeerd om het gas- en elektriciteitsgebruik zoveel mogelijk te beperken.”

Naar verwachting kan de aannemer eind december het nieuwe Postal opleveren. “Misschien moet er dan nog het een en ander afgewerkt worden, maar dat kunnen we zelf.” Wanneer dit project gerealiseerd is, kan Hoonhorst weer een tijd duurzaam vooruit. “Als het project klaar is kunnen we 25 jaar voort.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.