Home / archiefcentraal / examenkandidaat het is net niet gelukt

examenkandidaat het is net niet gelukt

Ondanks alle trammelant rondom de gestolen examens zijn inmiddels de uitslagen van het eindexamen bekend. Frank Eerst Tegelaar (18) uit Gramsbergen is helaas gezakt voor zijn havo-examen. “Ik voelde het wel een beetje aan.”

“Ik wilde het wel graag, maar het is net niet gelukt”, vertelt Frank. Hij heeft voor het profiel Natuur en Gezondheid gekozen. Hij zit op De Nieuwe Veste in Hardenberg en heeft examen gedaan in de vakken Nederlands, Engels, scheikunde, biologie, wiskunde A en geschiedenis. “Gemiddeld zitten al mijn cijfers tussen de 5,0 en 5,2, dus ik kan er nu niets meer aan doen. Het heeft ook geen nut om herkansingen te doen.”

Niet lekker

“Ik ga het volgend jaar weer proberen”, geeft Frank aan. Die toch wel een beetje teleurgesteld is, ondanks dat hij het verwacht had. “Je hoopt natuurlijk dat je gaat slagen.” Tijdens de examenperiode merkte Frank al dat het niet zo goed ging. “Bij natuurkunde wist ik heel veel vragen niet. Waarom weet ik niet.” Uiteindelijk haalde Frank een 3,9 voor dat examen.

Ook zijn ouders vinden het jammer dat hij gezakt is. Frank: “Het is zonde, maar ik heb mijn best gedaan.” Om te slagen volgde Frank bijles voor een aantal vakken. Daarnaast zat hij ook op huiswerkbegeleiding. Hij is niet van plan om daar volgend jaar mee door te gaan. “Ik ben achttien. Ik moet het nu wel zelf kunnen.” Wel wil hij voor de vakken waar hij moeite mee heeft extra begeleiding aan de desbetreffende leraar vragen. Ook is Frank van plan om volgend jaar eerder te beginnen met de voorbereidingen van het eindexamen. “Ik ga beter mijn best doen.”

Geen mening

Frank heeft het nieuws dat er examens zijn gestolen wel meegekregen, maar het heeft hem niet echt bezig gehouden. “Ik hoopte dat ik niets over hoefde te doen, maar verder heb ik er geen mening over.” Hij was dan ook niet echt zenuwachtig op het moment dat de school kon bellen om te vertellen of hij gezakt of geslaagd was.

Nu het eindexamen voorbij is, wil Frank lekker plezier gaan maken deze zomer. “Even niet aan school denken. Ik ga met mijn ouders naar Frankrijk. Daarnaast werk ik als ober bij de brouwerij Mommeriete in Gramsbergen. Dat vind ik heerlijk, lekker buiten.”

De redactie van Vechtdal Centraal sprak Frank ook voordat het eindexamen begon. Toen was hij nog een stuk optimistischer. “Het moet wel gaan lukken.” Het artikel Eindexamen middelbare school begonnen kun je op de website terug lezen.

Meer lezen

Op www.vechtdalcentraal.nl kun je ook de verhalen lezen van Sanne Jonkman en David Landhuis. Op www.deventercentraal staan de verhalen van Ireen Dubbe, moeder van Bob, Sophie Jansen, Tim Slot en Robin Straatman. Op www.sallandcentraal.nl staat het verhaal lezen van Lisette Horst.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.