Home / archiefcentraal / europese week hello summer

europese week hello summer

Nieuwleusen-Noord staat van maandag 17 tot en met vrijdag 21 juni weer geheel in het teken van de Europese week. De organisatie is in handen van Vereniging Activiteiten Noord.

De traditionele week begint op maandagavond met het traditionele Oldtimerfestival. De klassieke en de youngtimer-auto’s, de bromfietsen, solexen, klassieke tractoren en de legervoertuigen stellen zich vanaf 18 uur op aan de Burg. Backxlaan en Baron van Dedemstraat. Voordat ze vertrekken voor een rondrit door de omgeving heeft het publiek ruimschoots de tijd om ze te bekijken. Op het pleintje op de hoek van de beide straten zal Vechtdal-FM zorgen voor de muzikale omlijsting van het Oldtimerfestival. Na afloop van de rondrit komen ze terug en kunt iedereen de voertuigen alsnog of opnieuw bewonderen.

Bewoners van het plaatselijke verzorgingshuis en stichting Philadelphia zijn uitgenodigd om gratis mee te rijden met de rondrit door de omgeving in een ‘Jan Plezier’. Voorafgaande aan de rondrit, rond half zeven, reikt het bestuur van Vereniging Activiteiten Noord de prijzen uit van de Vaderdagactie.

De dinsdagmiddag-spelmiddag is voor de kinderen tot 12 jaar. Van 15 tot 18 uur kunnen zij zich naar hartelust uitleven op onder meer een Giga-springkussen die door Nieuwleusen-Synergie beschikbaar gesteld wordt. Verder zijn er nog wat kleinere springkussen, kunnen ze meedoen aan diverse spelletjes, komen er kinderboerderij-dieren om te aaien en een huifkar voor rondritjes. Tegelijkertijd wordt er ook een kindervlooienmarkt gehouden. Dinsdagavond zijn er Dart-wedstrijden bij Café De Bouwerij vanaf 19 uur.

Woensdag tussen 13 tot 21 uur is er een grote braderie langs de Burg. Backxlaan en Baron van Dedemstraat. Naast café De Brouwerij wordt door Vechtdal-FM de muziek en een straatbingo verzorgd. Kaarten verkrijgt men op de dagen voorafgaande aan de braderie bij de deelnemende ondernemers. Zie hiervoor de raamposters. Tevens zijn ze die middag te koop bij de Bingo-stand.

Donderdag vanaf 18 uur is er een wandeltocht of toerrit voor fietsers en motoren. Voor de wandelliefhebbers wordt er een tocht uitgezet van ongeveer vijf kilometer. De routes voor de fietstocht zijn 25 of 40 kilometer en de route voor de motoren is ongeveer 80 kilometer. Starten kan vanaf 18 uur bij Café De Brouwerij.

Op vrijdagavond 21 juni, vanaf 22.00 uur wordt de Europese week afgesloten in Partycentrum De Deel met ‘Hello Summer Party’. Een feest met spetterende zomerse muziek en –aankleding, Barbecue, Ice-cocktails en wat dies meer zij. Toegang vanaf 21 jaar.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.