Home / archiefcentraal / de zon 120 jaar een avond genieten

de zon 120 jaar een avond genieten

We zitten nog maar net lekker relaxed bij de haard in de lounge, wanneer Meulenkamp ons welkom heet met een lekker glaasje bubbels en een paar ‘amuses’. Wanneer die met smaak verorberd zijn, gaat het richting onze tafel, waar we al gauw het voorgerecht voor ons hebben staan. We laten ons de hele avond verrassen door de kok. “Ik heb voor u gemarineerde zalm, met specerijen en hangop, krokant zuurdesembrood en geroosterde aubergine,” krijgen we als uitleg bij een fraai gedecoreerd bord.

Als we ook dit op hebben, worden we uitgenodigd om een kijkje te nemen in de keuken. “Al onze gasten geven we een kleine rondleiding,”vertelt Meulenkamp. “Dat voegt volgens ons echt iets toe aan de avond en veel mensen vinden het leuk om te zien.” In de keuken wordt hard gewerkt, maar op het oog is alles onder controle. Chef-kok Arjan Bisschop zwaait hier sinds een paar jaar de scepter. “Ik probeer te koken met respect voor het product, door het in zijn waarde te laten. Alle bereidingen aan een product moeten daadwerkelijk iets toevoegen aan het gerecht.”

Bij De Zon zijn ze trots op het Vechtdal en dat willen ze graag uitdragen. “We werken zoveel mogelijk met producten uit de streek,” zegt Bisschop. “We hebben bijvoorbeeld groenten van Eef Stel, brood van Bakkerij Ten Brinke en brandrode rund van de VechtdalHoeve.”

Terug aan tafel wacht ons een tussengerecht: Veluwse maïseend met puree van knolselderij en abrikoos, amandelaardappeltjes en eigen jus met yoghurt en zwarte peper. “Eet smakelijk,” aldus de bediening die ons de hele avond attent en correct ten dienst is. Nadat we even later ook het hoofdgerecht met onder meer een mals biefstukje met smaak hebben opgegeten, komt ook eigenaar Ron Nijhof even in het restaurant kijken voor een praatje. Hij verzekert zich ervan dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft.

Als we ook het nagerecht met onder meer bonbon van pure chocolade, crème van koffie en roomijs van mascarpone hebben gehad, kunnen we concluderen dat we heerlijk gegeten hebben. “Goed om te horen , “ aldus Meulenkamp, die nog eens benadrukt dat De Zon ook voor ‘de gewone man’ een betaalbare avond uit kan bieden. “Veel mensen denken dat De Zon erg duur is, maar dat valt erg mee. We hebben al een driegangenmenu voor 29,50 euro per persoon. Voor veel mensen is dat goed te doen.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.