de veste kan oldenhaghen gaan bouwen

Kort nadat het kabinet Rutte II aantrad en de plannen rondom de woningmarkt bekend werden, trok het WSW de geborgde financiering voor alle woningcorporaties in Nederland in. Later kwam daar nog het ‘Woonakkoord’ bij. “Die plannen vond het WSW zo bedreigend voor de woningcorporaties dat ze de financiering tijdelijk stop hebben gezet. Niemand kon nog plannen uitvoeren, dus dat was best heftig. Nu kunnen we weer vooruit.”

De Veste heeft hiermee de financiering voor plannen tot en met 2015 rond en dat is volgens Sinke een behoorlijk lange periode. “We hebben nu zekerheid dat we onder meer het nieuwe Oldenhaghen, het vernieuwde zorgcentrum Angeli Custodes in Raalte, de campus voor de Zeevaartschool op Terschelling en diverse woningen in het Vechtdal kunnen bouwen.”

De Veste heeft als één van de eerste woningcorporaties in Nederland de borging terug. “Het WSW let onder meer op de soliditeit van de organisatie. We hebben nooit aan onszelf getwijfeld, maar we moesten wel laten zien waarom we het vertrouwen waard waren. Uit het feit dat we nu tweeënhalf jaar vooruit kunnen spreekt veel vertrouwen in onze organisatie. Beschikbaarheid van geld is tegenwoordig immers alles.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.