Home / archiefcentraal / dalfser dansgroepen in de prijzen

dalfser dansgroepen in de prijzen

Vijf dansgroepen uit Dalfsen en Nieuwleusen deden op zaterdag 15 juni mee aan de Twens Overijsselse Verenigingen. “Na maanden trainen waren maar liefst vijf dansgroepen klaargestoomd voor de grote dag: een eerste echte danswedstrijd”, aldus de dansgroepen. En dat was niet zonder succes. Maar liefst drie dansgroepen wonnen een beker waarvan twee keer de eerste plek en een keer de tweede plek.

De dansgroepen van Kontrast Dalfsen, gymvereniging ASC en SMON Welzijn hebben maanden lang onder leiding van Emmelie Luiken getraind om een mooie dans neer te zetten voor de wedstrijd.

De vijf groepen waren ingedeeld op categorie op leeftijd. De dansstijl die ze hebben uitgevoerd is hip hop en streetdance. Deze dansstijlen zijn snelle en strakke passen die op een remix van stoere nummers gedanst worden.

“Eenmaal aangekomen bij de wedstrijd sloegen de zenuwen bij de meiden en jongens toch wel snel toe. Een eerste wedstrijd en dan zoveel goede dansgroepen waar ze tegen moeten strijden.” Eerst waren de jongste dansgroepen van SMON Welzijn en Kontrast Dalfsen aan de beurt. De jongens en meiden waar erg tevreden en straalden veel uitstraling en plezier uit. Tijdens de prijsuitreiking werd Kontrast Dalfsen dan ook beloond voor het goede resultaat: ze werden tweede. SMON Welzijn viel met een vierde plek net buiten de prijzen.

In de vierde categorie van de danswedstrijd moesten drie dansgroepen van Emmelie Luiken en van andere verenigingen het tegen elkaar opnemen. “Alle drie de groepen van Emmelie Luiken deden het fantastisch.” SMON Welzijn kwam met een groep van maar liefst 18 meiden naar de wedstrijd. “Hoe groter een groep hoe moeilijker het is om een goede dans neer te zetten, maar ondanks dat ze niet in de prijzen zijn gevallen hebben ze het zeer goed gedaan.”

ASC en Kontrast waren qua aantallen meer aan elkaar gewaagd. De uitslag lag dan ook erg dicht op elkaar. ASC heeft de tweede plek en Kontrast Dalfsen mag zich zelf de beste dansgroep van Twenterand noemen.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.