d66 ommen maak koopzondagen mogelijk

“D66 Ommen is blij met het besluit dat gemeenten zelf kunnen beslissen hoeveel koopzondagen er mogelijk zijn. Wij zouden graag zien dat er spoedig door de raad een besluit genomen wordt over de mogelijkheden voor koopzondagen.”

De behoefte en de haalbaarheid moeten volgens Ter Beek wel voldoende zijn voor de ondernemers. “Zij moeten het immers doen en zij weten zelf het beste wanneer het hen ook daadwerkelijk wat oplevert, in plaats van enkel extra loonkosten. Het succes van een koopzondag staat of valt bij collectieve opening. Dus het is wat ons betreft aan de ondernemers om samen tot de uiteindelijke data te komen.”

Het vaststellen van een bepaald aantal per jaar moet wat D66 betreft gezamenlijk met de ondernemers, ondernemersverenigingen en SPO gebeuren. “Maar het maximumaantal mag wat onze fractie betreft ook vrijgelaten worden. D66 Ommen is bereid om tot een positief beleid hiertoe te komen. Immers zou dat weer extra kansen bieden voor de Ommer ondernemers. Maar het moet natuurlijk wel gedragen worden door die ondernemers, dus wij wachten hun mening hierover af.”

De overige fractievoorzitters hebben niet gereageerd op onze vraag naar hun mening over koopzondagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.