column toos w gesprekken

Eerst had ik een gesprek bij het bedrijf in Elburg, dat een tijdelijke P&O-functie heeft ter vervanging van zwangerschapsverlof. Het was een ongedwongen gesprek met alleen de P&O-manager (even wat anders dan tegenover vier mensen, zoals ik ook gewend ben). Zij bleek van oorsprong uit Ommen te komen en er was een klik. Ze ging in de meivakantie op vakantie en ze zou diezelfde week nog een terugkoppeling geven.

De volgende dag deed ik wat aankopen in de Action toen ik door een onbekend nummer werd gebeld. Het was de P&O-manager, die me vertelde dat ik uitgenodigd zou worden voor een tweede gesprek! Dat was fijn; mijn hele dag was goed!

De vrijdag in diezelfde week reed ik richting Kampen voor het gesprek bij de logistiek dienstverlener. Het bleek een goed bewaakt terrein te zijn, waar je je moest legitimeren en een veiligheidsvestje mee kreeg “voor als je een rondleiding mocht krijgen in de hal”. Ik werd opgewacht door de medewerker P&O die me meenam naar de tweede verdieping. Ik was behoorlijk op tijd, dus ik moest onder het genot van een kopje thee even wachten tot mijn gesprekspartner tijd voor me had.

Na een minuut of tien kwam ze me ophalen. Er was me al verteld dat het om een pittige dame ging en dat klopte. Het gesprek verliep goed, alleen viel me een aantal zaken op ten aanzien van de omgang met medewerkers. Ze was vrij duidelijk in het terugdringen van bijvoorbeeld ziekteverzuim en bij niet-functioneren had ze het snel over “afscheid nemen”. Ze vertelde de hele dag gesprekken te hebben (met 9 personen!) en na het weekend uitsluitsel te geven aan het uitzendbureau.

Op maandag werd ik gebeld door de intercedent en die gaf me aan helaas geen goed bericht te hebben. Hij zei geen mooiere afwijsreden te kunnen bedenken, want hij had gehoord dat ik te sociaal voelend zou zijn! Gelukkig was ik een absoluut goede kandidaat gebleken maar voor dit moment dus te sociaal. Tja, wel een domper, maar dan had ik me er waarschijnlijk ook niet op mijn plek gevoeld.

Inmiddels had ik ook bericht van de gemeente: ik zou per 1 mei kunnen starten met mijn stage. Spannend!

Op 29 april kreeg ik een brief van een omliggende gemeente met een uitnodiging voor een gesprek voor de functie “werkmakelaar”. Ik kon me deze functie in eerste instantie niet herinneren, maar al snel viel het kwartje. Ik had weken geleden via een kennis deze functie gemaild gekregen en erop gesolliciteerd. Ik kreeg een brief dat de vacature eerst nog intern gesteld was, maar dat mijn CV in procedure zou worden genomen indien zich intern geen goede kandidaten meldden. En zo zie je maar weer: het werkt om af en toe brutaal te zijn!

Toos W.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.