Home / archiefcentraal / cigarbox henri en friends reisde naar eindhoven

cigarbox henri en friends reisde naar eindhoven

Afgelopen zondag is onze fotograaf Johan Bokma meegereisd met Cigarbox Henri & Friends naar Eindhoven. Daar trad deze band op in muziekcafé the Rambler, tezamen met Duketown Slim die ze ook hadden meegenomen.

Cigarbox Henri & Friends is een onlangs opgerichte 3 mans formatie, met Gerco Klinge op drums, Arnold Evertsen op basgitaar en Henri Grootenhuis op Cigarbox gitaar en Diddley Bow. Gelijk bij het eerste nummer werd het publiek zo’n beetje omver geblazen door hun, zoals ze het zelf noemen; dirty, hardrockin’ garageblues, die draait om de zelfgemaakte Cigarbox gitaren en de Diddley Bow (een plank met een snaar erop) en een dergelijke band is uniek in Nederland.

Het aanwezige publiek vond het echter geweldig en nam hun vaak zelfgeschreven nummers over bijvoorbeeld motoren en illegaal whiskey stoken dan ook met luid applaus in ontvangst. De 2e en 3e set waren voor Duketown Slim (die af en toe ook een nummer op de bluesharp met hen meespeelde), die het publiek eerst met een megafoon en mondharmonica naar binnen haalde en daarna met zijn harmonica- en gitaarspel als one-man-band, trakteerde op een heerlijke set met o.a. traditionele deltablues nummers. Ondertussen babbelde hij de nummers vrolijk aan elkaar en ook hij had het publiek al heel snel op zijn hand. Ter afsluiting van zijn set jamden Gerco en Henri nog een paar nummers mee.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.