Home / archiefcentraal / bibliotheek ommen gaat vernieuwen

bibliotheek ommen gaat vernieuwen

De bibliotheek Ommen gaat vernieuwen. De komende maanden wordt de bibliotheek ingericht volgens de principes van ‘De ideale bibliotheek’, een concept waarin de klant centraal staat. De afgelopen jaren is er onderzoek gedaan naar de ‘leesvoorkeuren’ van de klanten van de Ommer bibliotheek. Aan de hand van deze gegevens word de bibliotheek opnieuw ingericht in drie ‘werelden’: Leven & Romantiek, Spanning & Avontuur en Kunst & Literatuur. Voor de jeugd komt er een indeling naar leeftijd en interessegebied.

De bovenverdieping van de bibliotheek wordt straks gedeeld met de Historische Kring Ommen, beneden worden een aantal bouwkundige aanpassingen gedaan om alles binnen het concept te kunnen plaatsen. Zo worden de collecties op display gezet wat een heel andere indeling van de ruimte vraagt. Daarnaast gaat de huidige hoofdingang dicht. De nieuwe entree is via de Carrousel.

De verbouwing en herinrichting brengen de nodige overlast mee voor zowel klanten als personeel en zal in juli starten. De verbouwingswerkzaamheden zullen ook in de zomer aanvangen en tot in de herfst doorlopen. Al die tijd blijft de bibliotheek open, in oktober sluit de bibliotheek twee weken om vervolgens in november helemaal gerestyled weer open te gaan. De ontwikkelingen rond de modernisering kunnen op www.bibliotheekommen.nl worden gevolgd.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.