Home / archiefcentraal / bewoners de lindenbergh bezorgd over park

bewoners de lindenbergh bezorgd over park

Volgens Jak is de oprichter van het park en bezitter van 26 bungalows begonnen met het verhuren van enkele woningen aan arbeidsmigranten. Het aantal woning dat aan arbeidsmigranten verhuurd wordt zou dagelijks toenemen.

“Deze verhuur gebeurt in naam door Hoogenboom Vakantieparken, maar in de praktijk door Huursnel BV, de bemiddelaar in huisvesting van arbeidsmigranten”, aldus Jak. “Deze ontwikkeling zien wij met lede ogen aan. Het zorgvuldig opgebouwde imago, de rustige woonomgeving en recreatiefunctie staan op de tocht.” De eigenaren van de bungalows op het recreatiepark boden eind mei de gemeente Ommen al een petitie aan waarmee ze de verhuur aan arbeidsmigranten op de agenda wilden zetten.

Jak legt in zijn inspraak enkele cijfers voor aan de gemeenteraad. Er zijn door de gemeente Ommen 20 gedoogvergunningen voor permanentenbewoning afgegeven. Daarnaast heeft eenzelfde aantal een vergunning om voor een langere periode verhuurd te worden. Er staan ook nog 15 woningen op het park te koop. “Dat betekent dat nu meer dan de helft van alle woningen aan recreatie wordt onttrokken. Tel daar dan nog eens de 26 bungalows van de oprichter, bestemd voor arbeidsmigranten, bij op. Dan heeft de Lindenbergh geen bestaansrecht meer als recreatiepark.” Op de Lindenbergh staan in totaal 95 bungalows.

De gemeente Ommen stelt in de kadernota 2014 dat het tegengaan van permanente bewoning van recreatieverblijven een wettelijke taak is die bij de gemeente is ondergebracht. “De gemeente stelt daarom een fors bedrag voor onder andere handhaving ter beschikking, maar zegt tegelijk dat met dit bedrag slechts beperkt toezicht kan worden gehouden en een klein aantal juridische trajecten kan worden opgepakt.” Han s Jak stelt dat er van de gemeente verwacht mag worden dat zij haar beleid maximaal handhaaft. Daarnaast vraagt hij de raad of bijvoorbeeld arbeidsmigranten en illegale over bewoning punten zijn waar de gemeente op gaat controleren.

“Wij denken graag mee in een oplossing. Landgoed de Lindenbergh is een geliefde woonplek voor veel mensen, maar met name voor senioren. Er staan mooie leeftijdsbestendige woningen, mensen willen er heel graag wonen. Zo blijkt ook uit uw eigen woningbehoefte onderzoek.” Jak pleit tijdens zijn inspraakmoment voor een kleine aanpassing op de huidige bestemming van het park. “Geef gedoogvergunningen op de grond voor hen die dat willen. Recreatief verhuur blijft dan uiteraard gewoon mogelijk. Op die manier blijft het park fraai en kunnen de woningbezitters ook selfsupporting blijven. Zodat u er geen omkijken naar heeft.”

“Wij vragen u creatief en breder naar De Lindenbergh te kijken. Het park is anders dan andere parken. Het is te klein en te particulier voor een recreatiefunctie alleen.” Volgens Jak is eventuele vrees voor precedentwerking daarom niet rechtvaardig. “Tenslotte vragen wij u dringend, een afweging te maken tussen het ontoereikende kosten verslindend tegengaan van illegale bewoning en ons eigentijdse, moderne alternatief. Houd het park leefbaar. Kies voor het totaalconcept. Geef het de functies die dit unieke park verdient.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.