zorgboerderij oosthoeve opent haar deuren

Zorgboerderij en atelier Oosthoeve in Nieuwleusen heeft recentelijk officieel haar deuren geopend. De zorgboerderij biedt de mogelijkheid voor kleinschalige dagbesteding en passend werk voor mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. De boerderij beidt de mogelijkheid om in een natuurlijke en creatieve omgeving te werken. Op het erf is samen met deelnemers nog veel te ontwikkelen en er zijn volop mogelijkheden voor nieuwe activiteiten.

Oosthoeve begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en mensen die dagbesteding willen, in de leeftijd vanaf ongeveer 10 jaar. De zorgboerderij werkt vraaggericht. Deelnemers wordt een prettige werk- en ontwikkelingsplek geboden, waarin de schijnwerper gericht is op hun mogelijkheden en kansen. Oosthoeve is geopend van dinsdag tot en met donderdag, en in overleg op zaterdag.

In het atelier kan iedereen terecht die zich creatief wil ontwikkelen. Het aanbod van workshops is divers, van creatief tot kunstzinnig. Het programma is nog in ontwikkeling en wordt aangeboden via website en (social) media. Voor meer informatie over het atelier: www.oosthoeve.nl, Twitter: @oosthoeve, of via telefonisch contact op: 06-50413320.

Oosthoeve is een initiatief van Anja Slagter. Als kind is creativiteit haar ‘met de paplepel ingegoten’. Breien, haken, handwerk, beeldhouwen en schilderen zijn enkele van de activiteiten die Slagter in de praktijk brengt. Zij staat open en onbevangen in het leven, ziet altijd mogelijkheden en kansen bij mensen en in situaties. Haar motto is: “je kunt altijd weer opnieuw beginnen.”

Zelf deed ze dit ook. Ze verruilde haar baan als secretaresse en Pr-medewerker in voor een opleiding Sociaal Agogisch Werk en ging werken met mensen met een verstandelijke beperking. In zorgboerderij en atelier Oosthoeve verbindt zij nu haar vakkennis en passie voor creativiteit, dieren en buitenleven en haar sensitiviteit, waarmee zij mensen begeleidt.

Op 1 juni is er een open dag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Dit is een gezamenlijke open dag van het collectief Vechtdal Zorgboeren, waarbij Oosthoeve is aangesloten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.