wijksteunpunt gerner marker geopend

Onder grote belangstelling is op vrijdag 24 mei is het wijksteunpunt Dalfsen, Kooikerstraat 10-12 in Dalfsen in gebruik genomen. Ook de woonvormen van de RIBW Groep Overijssel en Philadelphia, die nabij het wijksteunpunt gelegen zijn, zijn die dag feestelijk geopend. Wethouder Maurits von Martels verrichte samen met enkele bewoners de openingshandeling, die bestond uit het oplaten van kleurrijke ballonnen, symbool voor de veelkleurigheid van de buurt.

Tegen de verwachting in scheen de zon aan een strak blauwe lucht, hetgeen de gezellige sfeer bevorderde. Eén van de hoogtepunten was het bekendmaken van de nieuwe naam van het wijksteunpunt; t Noaberhuus. Deze naam werd bedacht door één van de buurtbewoners, de heer Otterloo.

De markt, waar bedrijven uit de buurt hun producten en diensten konden presenteren en waar buurtbewoners hun hobbymatig gemaakte creaties konden tentoonstellen, werd druk bezocht. Ook de voor de buurtkinderen uitgeschreven ballonnenwedstrijd viel in goede aarde.

Het wijksteunpunt is een samenwerkingsinitiatief van Woonzorgcentrum Rosengaerde, Philadelphia, Woonstichting VechtHorst, RIBW Groep Overijssel, Landstede Welzijn en de gemeente Dalfsen. In de voorbereidende fase hebben buurtbewoners van de wijk Gerner Marke actief meegedacht en meegedaan.

De inrichting van het woonservicepunt is mede mogelijk gemaakt door steun van het Bennie Wennemarsfonds (een TV), Rabo Bank Vechtstreek (bijdrage tbv aanschaf bijzondere lampen) en het Oranje Fonds (donatie van 20.000 euro).

In het wijksteunpunt is het sociale aspect van groot belang. Daarbij kan gedacht worden aan ruimte voor buurtactiviteiten, inloop, eetcafé, diverse (re)creatieve activiteiten. Het wijksteunpunt zal grotendeels gerund worden door vrijwilligers. Ook zijn er kantoren van instellingen in gevestigd. Het is de bedoeling om er bijvoorbeeld rondom Burendag of Sinterklaas wijkgerichte activiteiten te ontwikkelen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.