Home / archiefcentraal / wandelvierdaagse gaat voor derde editie

wandelvierdaagse gaat voor derde editie

Een ‘Wandelgemeente van het Jaar’ kan natuurlijk niet zonder wandelvierdaagse. Gelukkig heeft Ommen die sinds twee jaar. Na de succesvolle edities in 2011 en 2012 is er dit jaar opnieuw een wandelvierdaagse in Ommen. Van maandag 3 juni tot en met donderdag 6 juni kan er elke avond weer in en rondom de mooiste wandelgemeente van Nederland gewandeld worden.

Er worden routes uitgezet van drie, vijf en tien kilometer. De route van drie kilometer is rolstoelvriendelijk en geschikt voor buggy’s.

Voor een hele week meelopen zijn de kosten voor kinderen tot en met 15 jaar 4 euro. Deelnemers vanaf 16 jaar betalen 5 euro. Naast een door de Univé gesponsorde medaille krijgen de deelnemers elke avond van diverse plaatselijke sponsoren wat te eten of te drinken aangeboden. Wie een avond wil meewandelen, kan dit voor 2 euro doen.

Ook dit jaar gaat van het inschrijfgeld van elke deelnemer een bijdrage naar een goed doel. Dit jaar is er gekozen voor ‘Make a wish’, dat voorheen bekend was als de stichting ‘Doe een Wens’. Onder de deelnemers die de hele week meelopen wordt bovendien nog eens een weekendje weg verloot.

Zoals inmiddels gebruikelijk wordt de wandelvierdaagse op de donderdagavond weer afgesloten met een defilé, waarbij vier muziekbands de lopers zullen begeleiden op de allerlaatste kilometers. De leukste, gezelligste of meest origineel verklede groep kan die avond de wisselbeker winnen. De titelverdedigers van vorig jaar zijn CBS de Triangel uit Witharen bij de scholen en GVO bij de verenigingen.

Voor groepen en individuele lopers is opgeven mogelijk op donderdag 23 mei van 15 tot 16.30 uur en van 19 tot 20.30 uur. Dat kan in de kantine van atletiekckub ACO van Elderen op sportpark Westbroek.

Tijdens de week van de wandel4daagse is het voor individuele lopers nog elke avond mogelijk om in te schrijven. Verdere informatie en foto’s en beeldmateriaal van de beide eerdere edities is te vinden op de website www.wandel4daagseommen.nl .

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.