Home / archiefcentraal / veertien nieuwe leescoordinatoren in ommen

veertien nieuwe leescoordinatoren in ommen

In de Bibliotheek in Ommen hebben veertien deelnemers van de Cursus Open Boek een certificaat in ontvangst mogen nemen. De cursus, gegeven op initiatief van Bibliotheek Ommen, leidt op tot ‘gecertificeerd leescoördinator’ binnen een school of andere instelling. Twaalf leerkrachten, een boekhandelaar en een bibliotheekmedewerker legden met het opstellen van een leesplan een proeve van bekwaamheid af.

Het leesplan is voor een school het middel om alle leesbevorderingsactiviteiten in kaart te brengen en vorm te geven. Zes scholen gaan het leesplan dat de cursisten geschreven hebben vanaf volgend jaar gebruiken. Dit zijn de scholen: St. Willibrordus (Vilsteren), Kardoen, Koloriet, Dennenkamp, Guido de Bres en de Tweemaster (Nieuwleusen).

Met het slagen van de cursisten is ook een netwerk van ‘leesbevorderaars’ ontstaan. Onder de naam Leesbevorderingsnetwerk Ommen gaan de nieuwe leescoördinatoren een paar keer per jaar bij elkaar komen om actuele zaken door te spreken, veel nieuwe boeken onder de aandacht te brengen en elkaar te steunen in het pionierswerk dat zij verrichten.

In het komend schooljaar wordt de Cursus Open Boek nogmaals gegeven. Scholen die belangstelling hebben kunnen dat doorgeven aan Bibliotheek Ommen, die de cursussen organiseert. www.bibliotheekommen.nl

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.