Home / archiefcentraal / tuinfeest bij kindercentrum schonebroekkie

tuinfeest bij kindercentrum schonebroekkie

“Het feest wordt georganiseerd door de oudercommissie”, vertelt André Bennink van het kindercentrum. De activiteiten zijn gericht op kinderen van nul tot en met vier jaar. “Er zijn badjes, springkussens enzovoort. Het is een dag om ouders te laten zien hoe leuk de kinderopvang is.”

André vindt het een leuk initiatief van de ouders. “Het is een tuinfeest voor de kinderen van de opvang en hun ouders, maar ook een open dag voor nieuwe ouders.” ’t Schonebroekkie bestaat inmiddels al één jaar in Oudleusen en ondanks de soms negatieve berichten over kinderopvang merkt ’t Schonebroekkie toch een groei.

André vertelt dat de negatieve signalen rondom kinderopvang vooral gaan om de kosten. De kinderopvang zou een stuk duurder zijn geworden in 2013. “Dat is niet zo. Je bent dit jaar nauwelijks meer geld kwijt dan 2012.”

’t Schonebroekkie houdt rekening met ouders die jaarlijks minder dan 30.000 euro bruto verdienen. “Voor deze ouders is de kinderopvang bijna gratis, hun bijdrage is minimaal. Voor een kind dat één keer per week naar de kinderopvang gaat, betalen de ouders maar tien tot vijftien euro per maand. Veel mensen weten dit niet.”

Kinderopvang ’t Schonebroekkie is ook langer open dan andere kinderopvangcentra. Ze passen zich aan, aan wat de ouders vragen. ’t Schonebroekkie is open van 6.30 tot 19.00 uur, maar als het een keer 19.30 uur wordt doen ze hier niet moeilijk over.

Het tuinfeest wordt gehouden van 13.00 uur tot 16.00 uur bij kinderopvang ’t Schonebroekkie aan Schepersstraat 4 in Oudleusen.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.