tiende editie stropoppenwedstrijd rond bissingh

Voor de tiende keer vindt rondom de Ommer Bissingh de stropoppenwedstrijd plaats. Daarom hoopt de organisatie dat dit jaar minimaal tien stropopcreaties te bewonderen zijn in de verschillende buurtschappen rondom Ommen. De Boerendag van de Ommer Bissingh vindt dit jaar plaats op 31 juli.

De organisatie is in handen van de pr-commissie van LTO Noord afdeling Ommen. “We willen het tienjarig jubileum een feestelijk tintje geven,” zegt Linda Bakhuis. “We hebben gekozen voor het thema ‘Back to Basic’ en hopen dat we tot tien creaties kunnen komen.” Voor het mooiste, grootste, meest kunstzinnige of creatiefste bouwsel is een hoofdprijs van 250 euro beschikbaar. Daarnaast is er een tweede prijs van 150 euro en een ‘flex-prijs’ van 100 euro. Alle deelnemende groepen krijgen als blijk van waardering een vergoeding van 70 euro.

De creaties worden beoordeeld aan de hand van de creativiteit, de originaliteit, de locatie, het materiaalgebruik, de veiligheid en vooral de pr-waarde voor de landbouwsector. De creaties moeten op 11 juli gereed zijn voor de jurering en op 1 augustus weer worden afgebroken. Gedurende deze periode zijn ze door de PR-commissie verzekerd bij Univé. “Laat je dus prikkelen en duik in het stro, zodat we kunnen laten zien wat we als buitengebied in onze mars hebben. Je kunt een creatie maken met bijvoorbeeld buren, vrienden, de loonwerker, een vereniging of Plaatselijk Belang.” De prijsuitreiking is op 25 juli. Contact loopt via Linda Bakhuis: 0523638440.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.