Home / archiefcentraal / sponsoravond sv dedemsvaart

sponsoravond sv dedemsvaart

De sponsorcommissies van SV Dedemsvaart, SCD ’83 en JVC Dedemsvaart organiseerden donderdagavond 23 mei een sponsoravond in het clubhuis van SCD ’83. Thema van de avond was “Samen sterk”. Namens de commissies kon Jack Hoogeveen bijna veertig sponsoren verwelkomen. Hoogeveen vertegenwoordigde de sponsorcommissie van de Jeugd Voetbal Combinatie Dedemsvaart en Franklin van Elburg en Harmen Klinkenberg vertegenwoordigden de commissies van respectievelijk SCD ’83 en SV Dedemsvaart.

In zijn welkomstwoord zei Hoogeveen dat het voetbal in Dedemsvaart ook leeft dankzij de sponsoring en dat de clubs dankzij de sponsoren beschikken over mooie sportkleding en worden getraind door vakkundige oefenmeesters worden getraind. ‘Samen zijn wij sterker’, besloot Hoogeveen zijn openingswoord.

Hierna gaf de heer Camiel Janssen van Rabobank Vaart en Vechtstreek een presentatie waarbij samenwerking en de lokale betrokkenheid van de bank centraal stonden. ‘Sponsoring door de Rabobank maakt deel uit van ons communicatiebeleid’, vertelde Janssen. ‘Het levert een positieve bijdrage aan de naamsbekendheid. Sponsoring raakt de mensen in het hart en voegt emotie toe’. De sponsorformule van de coöperatieve bank is niet alleen gericht op de top, maar zeker ook in de breedte. De bank streeft naar duurzame en meerjarige relaties. Janssen: ‘Succesvol sponsoren is een relatie aangaan en is niet alleen maar een overeenkomst’.

Belangrijk

Na een korte pauze werden de aanwezige sponsoren in groepjes verdeeld om zich te buigen over een aantal vragen. Bijvoorbeeld: ‘Wat wilt u als sponsor?’, ‘Wat kan de club voor u betekenen?’ en ‘Heeft u ideeën om het sponsoren aantrekkelijk te maken?’. Er werd uitvoerig over gediscussieerd. Naar voren kwam dat de punten “communicatie” en “terugkoppeling” tussen vereniging(en) enerzijds en sponsor anderzijds, belangrijke aandachtspunten zijn. Ook werd het idee geopperd om misschien eens een gezamenlijke training van de selectie met de sponsoren te organiseren. Dat shirtreclame in geval van “ongeregeldheden” niet alleen leidt tot anti reclame voor de vereniging, maar zeker ook voor de sponsor, werd ook als aandachtspunt genoteerd. Tot slot kwam uit één van de discussiegroepjes naar voren dat het voor sponsoren misschien aantrekkelijker wordt als er sprake zou zijn van één Dedemsvaartse voetbalclub.

Voor gastspreker Camiel Janssen en zijn collega’s Niek Kuiper en Bert Lennips van de Rabobank was er een presentje.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.