Home / archiefcentraal / sluiting veldzicht niet goed onderbouwd

sluiting veldzicht niet goed onderbouwd

Bureau Berenschot voerde een feitenonderzoek uit naar de sociaal-economische gevolgen van de voorgenomen sluiting van FPC Veldzicht. Volgens het rapport is onduidelijk welke bijdrage de sluiting precies kan leveren aan de bezuinigingsdoelstelling van het ministerie en of dit het beste alternatief is.

In het rapport worden vier alternatieven voor de sluiting van Veldzicht in beeld gebracht. Veldzicht gaat samen met FPC Oostvaarderskliniek, Veldzicht gaat verder als zelfstandig particuliere kliniek, Veldzicht privatiseert en gaat samenwerken met andere instellingen of er komt een geheel private sector waarin er geen sprake meer is van Rijksklinieken en er alleen nog maar particuliere inrichtingen zijn.

Bij alle alternatieven blijft niet alleen de werkgelegenheid behouden, maar blijft ook de specialistische kennis en expertise op z’n minst behouden. Bovendien kunnen er bij synergie- en schaalvoordelen ontstaan en zijn er aanvullende bezuinigingsmogelijkheden.

Bij het maken van keuzes in het Masterplan is gekeken naar de regionale arbeidsmarkt, bedrijfsvoering, resocialisatie en specialismen, maar die criteria zijn niet voldoende uitgewerkt, arbitrair toegepast of er zou blijken dat Veldzicht niet slechter scoort dan andere instellingen.

Lees ook

Steekpartij bij Veldzicht Balkbrug: twee medewerkers gewond

Bij de kliniek Veldzicht in Balkbrug, waar psychiatrische zorg wordt verleend, zijn bij een steekpartij twee …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.