Home / archiefcentraal / sercodak dalfsen naar kampioenschap update

sercodak dalfsen naar kampioenschap update

De dames van Sercodak Dalfsen lijken rechtstreeks op het derde landskampioenschap af te stevenen. De dames spelen vanavond(zaterdagavond) de tweede van drie wedstrijden om het kampioenschap van Nederland. Thuis droogde Dalfsen Succes-VOC al af.

In de eerste helft waren de Dalfser dames veel sterker dan tegenstander VOC uit Amsterdam. Al vanaf 2-2 nam Dalfsen een voorsprong en gaf die de eerste helft niet meer uit handen.

Dalfsen ging met een 14-13 rusten. Opvallend detail in die eerste helft: Dalfsen kreeg vier strafschoppen te nemen. Bij nummer 5 maakten de dames van VOC zoveel stampij bij de scheidsrechtertafel dat die strafworp omgezet werd in een vrije bal.

Na rust kwam Dalfsen zeer sterk uit de startblokken. Na vijf minuten spelen was het al 18-13. Ook al speelt Dalfsen uit in Amsterdam Noord, de vele meegereisde supporters uit Dalfsen bepalen de sfeer op de tribunes en zijn dus – in voetbaltermen – de twaalfde man voor de uitploeg, voor Dalfsen.

Fabienne Logtenberg is tot heden grote topscorer. Er zijn nog 20 minuten te spelen.

Nog een kwartier te spelen. En het is 25-19 voor Dalfsen. In een time out probeert de coach van VOC zijn dames nog een keer boven zich zelf uit te laten stijgen. Peter Portengen van Dalfsen maant in diezelfde time out voor rust. “Gewoon uitspelen, dat laatste kwartier,” is zijn devies. “We zijn sterker, dus blijf je eigen spelletje spelen.”

Richard Kuijer van VOC roept zijn vrouwen nog een keer bijeen, tien minuten voor tijd, want een 27-20 achterstand op dat moment, betekent voor de Amsterdamse dames dat ze naar een derde wedstrijd kunnen fluiten. 27-20 voor Sercodak Dalfsen en nog tien minuten te spelen. Dat mag niet meer mis gaan.

30-23 vlak voor tijd. En VOC krijgt nog een tijdstraf ook. Dat komt ook omdat VOC het moet hebben van hard spel, te hard spel. Vlak voor tijd krijgt Martine Smeets (volgend jaar Bundesliga) zelfs rood. Maar die is dan weer van Dalfsen. Ze was de harde charges van VOC zat en zette een minuut voor tijd opzettelijk een zwaar blok: rood. De penalty tegen is benut door VOC.

De toeters kunnen leeg gedrukt worden. Dalfsen is landskampioen. 31-24 is de einduitslag.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.