Home / archiefcentraal / scootmobielers tanken zelfvertrouwen op training

scootmobielers tanken zelfvertrouwen op training

Aansluitend op de theorie vond op donderdag 16 mei het praktijkdeel van de scootmobielcursus plaats. Omdat het weer matig was, is er niet alleen buiten, maar ook in de Trefkoele geoefend.

In totaal hebben 15 enthousiaste scootmobielgebruikers, verdeeld over twee dagdelen, diverse oefeningen gedaan. Daardoor zijn ze nog beter in staat om aan het verkeer deel te nemen. Onder de bezielende leiding van instructeurs van de VVN hebben de deelnemers een parcours afgelegd waarbij ze voor diverse obstakels werden geplaatst.

Zo werd er geslalomd (ook achterwaarts!) en werden een stoep, ‘wipwap’ en helling genomen. Natuurlijk maakte een remproef ook deel uit van de oefeningen. Soms was het voor enkele scootmobielers een beetje eng, maar aan het eind van de training was het zelfvertrouwen om met de scootmobiel op pad te kunnen gaan, weer behoorlijk toegenomen. Er is met veel plezier en enthousiasme gewerkt.

Tussendoor werden niet alleen de technische staat van de scootmobiel, maar ook de ogen en oren van de deelnemers gecontroleerd, deze zijn voor de weggebruiker immers ook erg belangrijk. We kunnen terugkijken op een geslaagde activiteit, met dank aan de inzet van vele betrokkenen.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.