rondje in tuk tuk voor chayenna

Vechtdal Express verhuurt Tuk Tuk’s. In deze driewielige, overdekte voertuigjes, die vooral in Azië erg populair zijn, kunnen hun klanten een origineel ritje door het Vechtdal maken. Elk jaar houdt het bedrijf een speciale dag voor een goed doel en dit jaar lag de keuze voor het goede doel voor de hand. “Wij willen de familie van Dijk steunen in hun strijd tegen kanker,” vertelt Natasja. Bij de driejarige peuter werd in november neuroblastoom – een vorm van kinderkanker – geconstateerd en daarom moet ze mogelijk naar Amerika voor een behandeling.

“Financiële steun is meer dan alleen geld geven. Financiële steun betekent rust om je vervolgens volledig te richten op de ziekte van je kind. Wij hebben helaas zelf ondervonden hoe belangrijk deze steun is tijdens het constante gevecht om je kind in leven te houden. Bij onze zoon van één jaar is vorig jaar een hersentumor gevonden. Het is een vreselijke strijd om je kind door alle behandelingen te zien gaan. Operaties, chemokuren, bestralingen, stamceltransplantaties en nog meer operaties.”

Tijdens de behandeling leerden Natasja en haar man Mark in de wandelgangen van het UMCG in Groningen de familie van Dijk kennen. “Ongelooflijk dat wij met twee kinderen Ommen vertegenwoordigen op de afdeling Oncologie. Chayenna zit momenteel nog midden in de behandeling. Aan het einde van de behandeling hier in Nederland, moeten Chayenna en haar familie waarschijnlijk voor een half jaar naar Amerika om daar de laatste behandeling te ondergaan. Een bijna onmogelijke opgave na alles wat al is doorstaan.”

Om de familie in ieder geval te kunnen ontlasten van de financiële zorgen willen de mensen van Vechtdal Express een dag geld inzamelen. “Op 15 juni stellen wij zes Tuk Tuk’s beschikbaar die vier keer per dag vertrekken voor een mooie rit rondom Ommen. Voor 25 euro per persoon kan iedereen die dag plezier maken en uiteindelijk plezier brengen in het leven van Chayenna.” De gehele opbrengst gaat naar de stichting Help Chayenna.

Vechtdal Express werkt samen met het Vechtgenotenhuis, waar de start plaatsvindt. “Dat is een geweldig initiatief van vrijwilligers waar lotgenoten elkaar treffen en leuke dingen doen samen. Het is een prachtige locatie die perfect aansluit bij deze dag. Voor lotgenoten met lotgenoten.”

Na de uitleg en het testrijden kan de pret op 15 juni beginnen. “Deelnemers gaan tukkend door het Vechtdal. Wij hebben een geweldige route uitgezet waarbij je alleen maar gas hoeft te geven en te genieten.” Om 10, 12, 14 en 16 uur vertrekken de Tuk Tuk’s. Vooraf aanmelden is nodig, dat kan via www.vechtdalexpress.nl/goededoelendag2013.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.