Home / archiefcentraal / rensen en lammertink op podium in holten

rensen en lammertink op podium in holten

De renners van het ATB-team Lemelerveld zochten het dit weekend dicht bij huis. Rondom de Zuurberg in Holten was een zeer selectief parcours uitgezet, waarbij de nodige hoogtemeters moesten worden bedwongen.

Succes was er zondagmiddag allereerst voor Lyan Rensen. Na een sterke start bergop pakte ze kort de leiding in de wedstrijd. Ondanks de zware omstandigheden bleef ze voorin meestrijden om uiteindelijk een verdienstelijke derde plek op te eisen. Ze zorgde hiermee alweer voor haar tweede podiumplaats op het hoogste nationale niveau bij de dames.

Junior Mats Lammertink volgde het goede voorbeeld van Rensen. Lang reed hij in een vierde positie, enkele plaatsen achter ploeggenoot en leider in de wedstrijd Raymond van de Kruisweg. Raymond moest echter een ruime voorsprong weggeven na een inzinking in de laatste ronde. Lammertink schoof hierdoor een plek naar voren en kon op het podium plaatsnemen.

Minder succes was er in de amateurklasse. Rick Oosterlaar ging nog wel prima van start en reed mee in de kop van de wedstrijd. Hij viel echter terug tot plek 11. Jeroen Wessel reed gedurende de wedstrijd juist sterk naar voren. Een blessure gooide daarna roet in het eten waardoor hij de wedstrijd vroegtijdig moest verlaten.

Dennis van de Kruisweg hoopte in Holten op nieuw succes in de nieuwelingen klasse. Terwijl hij zich normaliter meldt in de strijd om de ereplaatsen, moest hij vandaag na een zware wedstrijd genoegen nemen met en 7e eindpositie.

De wedstrijddag werd voor het team afgesloten door Jordy Luisman. Bij de elite heren reed hij erg sterk. Een tijd lang leek een derde plek haalbaar. De lange en zeer zware wedstrijd duurde voor de man uit Luttenberg echter net een paar ronden te lang, waardoor hij iets terugviel. Met een zesde plek kan uiteindelijk worden teruggekeken op een prima resultaat.

Volgende week zal het team aan de start staan in het Brabantse Heeswijk-Dinther.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.