pvda maakt zich zorgen over jeugdzorg

De PvdA in Ommen is bezorgd over de jeugdzorg. Per 1 januari 2015 verschuift de verantwoordelijkheid hiervoor van het Rijk en de provincies richting de gemeentes, maar de laatste weken verschijnen steeds meer berichten dat veel gemeentes hier niet klaar voor zijn. Om een goede overgangsperiode te hebben, moet de gemeente er eigenlijk al eerder klaar voor zijn. Fractievoorzitter Gerrit de Jonge wilde daarom het één en ander weten van het gemeentebestuur.

“Ik vraag me bijvoorbeeld af hoever ze zijn met de voorbereiding en of ze het met me eens zijn dat er nog maar weinig tijd is voor de voorbereiding van de decentralisatie.” Daarnaast wilde De Jonge weten wat er in Ommen allemaal moet gebeuren vooer deze decentralisatie en welke problemen daarbij spelen. “Kan men inzicht geven in wat er in onze gemeente wordt uitgegeven aan jeugdzorg?” Tenslotte vraag de PvdA’er om een tweemaandelijkse rapportage over de stand van zaken van het decentralisatieproces.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.