Home / archiefcentraal / ovc 21 kijkt uit naar bezoek ajax cape town

ovc 21 kijkt uit naar bezoek ajax cape town

OVC ’21 ontvangt dinsdag 14 mei het Zuid-Afrikaanse Ajax Cape Town. Een jeugdploeg speelt tegen het eerste team van de zondag vierdeklasser. Goed gastheerschap is waar de evenementencommissie van de club indruk mee wil maken. Rond twee uur ’s middags zal de spelersbus van Ajax, met daarin de voltallige jeugdselectie van Ajax Cape Town het erf van de Vechtdalhoeve op draaien.

Simone en René Jansen, de met hun bedrijf het ontvangen van gasten tot kunst hebben verheven, gaan er in samenwerking met Johan Drenth zorgen dat het de spelers van de Amsterdamse satellietclub aan niets ontbreekt. De lokale chef-kok gaat een voedzame, maar licht verteerbare spaghettimaaltijd bereiden, die de spelers uit Zuid-Afrika niet zal opbreken tijdens de clinic op sportpark Westbroek. Op de velden van OVC ’21 gaan de mannen van Ajax Cape Town van vijf tot zes aan de slag met de jeugd van de zondagclub, terwijl in clubhuis De Spil een presentatie over Ajax Cape Town wordt verzorgd voor leden van de businessclub. Op de groene mat is op dat moment een unieke combi van samba en voetbal te zien tijdens de warming-up van de Afrikaners, een waar spektakel waarbij gymnastische oefeningen gepaard gaan met dans en zang.

Bij Ajax Cape Town wordt geprobeerd de aanvallende spelstijl van de grote broer uit Amsterdam te kopiëren. De grote talenten worden overgeheveld naar Europa, zoals Steven Pienaar, Eyong Enoh en Thulani Serero. Meerdere Nederlanders hebben gewerkt bij het geadopteerde broertje van de Amsterdamse topclub, zoals trainer Foppe de Haan, doelman Sander Westerveld en voormalig international Marciano Vink.

Ajax Cape Town komt tijdens de Pinksterdagen in actie op de Copa Amsterdam. Buiten dat befaamde internationale jeugdtoernooi is de Zuid-Afrikaanse club alleen te bewonderen op Westbroek. De wedstrijd tegen het standaardteam van OVC ’21 staat dinsdagavond 14 mei gepland om 19.00 uur en staat onder leiding van arbiter Maurice Paarhuis. Na de ontmoeting wordt afscheid genomen van Michael Dikken. De trainer die OVC ’21 naar de vierde klasse bracht houdt het na een driejarig dienstverband voor gezien en vond in Victoria ’28 een nieuwe werkgever in zijn woonplaats Hengelo. Ook de vaste waarden Wouter Roerink en Kay van ’t Zand vinden het mooi geweest en keren na de zomer niet terug als selectiespeler. De entree is vijf euro voor volwassenen, kinderen betalen de helft. Zie www.ovc21.nl.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.